Suomi kohtasi Tšekin Karjala-turnauksen toisessa ottelussaan lauantaina. Leijonilla ei ollut Gatorade Centerillä Turussa pelatussa kamppailussa juurikaan nokan koputtamista, sillä lukemat kirjattiin 5-2 Tšekin hyväksi.

Leijonien Karjala-turnaus jatkui mollivoittoisesti, kun Tšekki tylsytti Suomen pelaamisen ja otti selkeän voiton Turussa pelatussa ottelussa. Suomella on yksi piste kasassa kahden ottelun jälkeen, kun avauspelissä Sveitsi oli vahvempi voittolauskilpailun jälkeen.

Lauantain ottelustakaan ei jäänyt juurikaan jälkipolville kerrottavaa. Tšekki oli jokaisella osa-alueella selkeästi edellä, eikä ottelun paremmasta joukkueesta jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä.

Jiri Smejkal aloitti maalinteon reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen lyömällä limpun lähietäisyydeltä Suomen maalia vartioineen Niclas Westerholmin taakse. Leijonat tuli tasoihin Jerry Turkulaisen kauniilla ylänurkkalaukauksella hieman erän puolivälin jälkeen. Avauserässä ei nähty enempää osumia.

Toisessa erässä tšekit löivät entistä enemmän painetta Suomen puolustajille ja vieraat pystyivät hallitsemaan peliä suvereenisti. Radec Lenc latoi ylivoimalla joukkueensa jälleen johtoon.

Leijonat heräsivät erän loppua kohden, mutta hyvistä paikoista huolimatta maalia ei saatu aikaiseksi. Thomas Dvorak vei Tšekin ratkaisevan tuntuiseen 3-1 johtoon viisi minuuttia ennen taukovihellystä.

Kolmas erä pelkkää pelailua – Leijonat kohtaa sunnuntaina Ruotsin

Tšekki osui päätöserässä vielä kahdesti, joten Joose Antosen kavennusosuma jäi laihaksi lohduksi. Tšekille siis selkeä 5-2 voitto.

Jukka Jalosen ryhmä näytti todella aseettomalta ja kokonaisvaltainen pelaaminen jätti toivomisen varaa. Osittain tämän voi laittaa myös kokoonpanomuutosten piikkiin, sillä Jalonen antoi lepoaikaa useille tärkeille pelaajille, joka tuli varmasti tarpeeseen.

Leijonien seuraava peli on vuorossa sunnuntaina, jolloin perinteisessä isänpäivän ottelussa vastaan luistelee Ruotsi.