Suomi hävisi Tšekille Beijer Hockey Gamesin ottelussa lauantaina. Leijonat ei onnistunut missään vaiheessa peliä saamaan ottelua hallintaansa.

Tšekki voitti Leijonat lukemin 1–3 Ruotsin EHT:n toisessa ottelussa Tukholmassa lauantaina. Kaksi nopeaa maalia toisen erän lopussa käänsivät vaa’an Tšekille, eikä Suomi onnistunut enää kuromaan etumatkaa umpeen hyvästä päätöserästä huolimatta.

Leijonat tuli hyvin peliin sisään ja oli ottelun alussa jopa hieman niskan päällä. Joukkue ei kuitenkaan onnistunut kääntämään hyvää vaihettaan maalipakoiksi, sillä Suomi laukoi koko erässä vain kaksi kertaa kohti Karel Vejmelkan vartioimaa maalia.

Kaikesta näki, että Tšekin päävalmentajana keväällä aloittanut Kari Jalonen on heti ensi töikseen laittanut joukkueen puolustuksen kuntoon. Ottelu oli todella tarkkaa pelaamista, eikä kumpikaan joukkue juhlinut vaarallisilla maalipaikoilla. Etenkin Tšekki piti Leijonat todella hyvin pois vaara-alueilta. Koko ottelun laukaukset menivät Tšekille 21–11.

Ottelun ensimmäinen maalikin tuli vasta toisen erän lopussa, mikä kuvasti hyvin pelin luonnetta. Kokenut Roman Cervenka vei Tšekin 1–0 johtoon Matej Blumelin ja Radim Simekin syötöistä. NHL-kokemus puhui myös vain 30 sekuntia myöhemmin syntyneessä 2–0 maalissa, kun San Jose Sharksin Tomas Hertl alusti Jiri Smejkalin osuman.

Kolmannessa erässä Suomi ryhdistäytyi ja pelasi ottelun parhaan eränsä. Leijonat onnistui lopulta myös maalinteossa, kun Petrus Palmu toi joukkueensa maalin päähän Joel Armian esityöstä.

Tšekki kuitenkin jatkoi hyvää puolustamistaan, eikä kunnon kirivaihetta päässyt syntymään. Jere Sallisen reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppumista ottama jäähy tappoi takaa-ajosta viimeisenkin ponnen. David Krejci viimeisteli loppulukemat tyhjiin.