Jääkiekon MM-kisojen pudotuspelit alkavat tänään. Suomi kohtaa puolivälierissä Slovakian. Ottelu pelataan Tampereella ja se alkaa klo 20:20.

Maailmanmestaruutta jahtaava Leijonat lähtee puolivälieräotteluun Slovakiaa vastaan selvänä ennakkosuosikkina. Suomi teki turnauksen lohkovaiheessa historiaa päästämällä seitsemässä ottelussa vain viisi maalia ja pelaamalla hurjat neljä nollapeliä. Leijonaleirissä luotto on kova sen suhteen, että tiukka viisikkopuolustus kantaa myös pudotuspeleissä.

– Siihen on hyvä rakentaa. Tällaisia nämä pelit tulee olemaan jatkossakin. Tiukasti puolustetaan, ja sitten pitää iskeä, kun on paikka, Hannes Björninen kertoi Jääkiekon-MM.comille tiistaina lohkovaiheen päättäneen Tšekki-ottelun jälkeen.

Ennakkosuosikin asemasta huolimatta leijonalauma ei lähde aliarvioimaan Slovakiaa.

– Slovakia on vahva joukkue, ja siellä on Tšekin tapaan yksilötaitoa ja hyökkäyspään vaarallisuutta riittämiin, Björninen mietti.

Leijonat on viimeksi kohdannut Slovakian Pekingin olympiakisoissa helmikuussa. Tuolloin kahdesta ottelusta jäi käteen kaksi voittoa. Slovakia onnistui kuitenkin paikka paikoin laittamaan Suomen ahtaalle.

– Kova kamppailu tulee varmasti. Olympiakisoissa oli tosi kovaa peliä. Etenkin se välierä oli täysverinen jäkismatsi. Heillä nälkä on kova, kun haluavat kaataa meidät kotiareenalla, Teemu Hartikainen pohtii.

Leijonat lähtee otteluun täysin samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi tiistaina Tšekkiä vastaan. Sami Vatanen on edelleen kokoonpanosta sivussa sairastelun takia. Maalilla aloittaa tuttuun tapaan maailman tämän hetken kuumin maalivahti Jussi Olkinuora.

Suomen kokoonpano Slovakiaa vastaan

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora
(29 Harri Säteri)

1. kenttä
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2. kenttä
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
41 Miro Heiskanen – 50 Mikael Seppälä

3. kenttä
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
3 Niklas Friman – 2 Ville Pokka

4. kenttä
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa