Suomi jätti Iso-Britannian täysin jalkoihin jääkiekon MM-kisojen ottelussa sunnuntaina.  Mikael Granlund ja Ahti Oksanen antoivat neljä maalisyöttöä mieheen, Oliver Kapanen teki hattutempun ja Jesse Puljujärvi summasi tehot 1+2.

Ottelu alkoi odotetusti täydellisessä Suomen komennossa. Iso-Britannia kuitenkin puolusti kurinalaisesti, eikä Leijonat onnistunut ensimmäisen erän avauspuoliskon aikana luomaan aidosti vaarallisia maalitilanteita.

Vajaat neljä minuuttia ennen erän loppua Suomi kuitenkin osui. Ahti Oksanen kamppaili kiekon Leijonille Iso-Britannian maalin takana ja toimitti kiekon siniviivaan Oliwer Kaskelle. Maalin edessä maskia tehnyt Oliver Kapanen ohjasi taidokkaasti Kasken laukauksen ohi Iso-Britannian maalivahdin Ben Bownsin ja vei Leijonat 1-0 johtoon.

Peli oli läpi erän selvästi Suomen hallussa. Leijonat vei erän laukaukset 11-5.

Lisää maaleja seurasi heti toisen erän alussa, ja jälleen kakkoskentällisen toimesta. Oksanen pelasi pitkän hyökkäysalueen pyörityksen päätteeksi kiekon siniviivalla poikittain Kaskelle, jonka one-timerin Jesse Puljujärvi ohjasi maalin edestä sisään. Maali oli kuin toisinto pelin avausmaalista ja osoitti millaista hyökkäyspeliä Leijonat näissä MM-kisoissa haluaa pelata.

Vain hetki maalin jälkeen Mikael Granlund tarjosi Valtteri Puustiselle loistavan maalipaikan, mutta Bowns onnistui kuin ihmeen kaupalla torjumaan Pittsburgh Penguinsin hyökkääjän yrityksen. Suomi sai tilanteesta kuitenkin ottelun ensimmäisen ylivoimansa ja rankaisi heti.

Granlund rauhoitti pelin ylivoiman vasemmalla siivelle ja lähetti tavaramerkkilättysyöttönsä Iso-Britannian neliön läpi. Jere Innala laukoi suoraan syötöstä ja vei Leijonat varmasti kolmen maalin johtoon.

Hieman erän puolenvälin jälkeen Iso-Britannian Brett Perlini pääsi karkaamaan kuin vahingossa läpiajoon. Emil Larmi otti kuitenkin hienon torjunnan ja piti maalinsa varjeltuna. Hetkeä myöhemmin kiekko oli taas Iso-Britannian maaliverkoissa.

Puljujärvi teki tilaa itselleen Leijonien hyökkäysalueella ja sai annettua siniviivan tuntumassa poikittaissyötön Juuso Riikolalle, joka laukoi ovelasti Iso-Britannian kärkikarvaajan jaloista. Arttu Hyry teki maalin edessä loistavaa maskia ja kiekko painui ohi voimattoman Bownsin.

Iso-Britannian pelihuumori oli tässä kohtaa jo silmiin pistävästi koetuksella, ja ainoa jäljellä ollut kysymys oli enää kuinka monta Suomi tulisi tekemään. Kolme minuuttia edellisen maalin jälkeen Granlund painoi päätykiekon, jonka Puljujärvi luisteli ensimmäisenä kiinni. Laituri pelasi kiekon nopeasti maalin eteen Kapaselle, joka sai aivan rauhassa yrittää jopa kolmesti, ennen kun sai kiekon toimitettua ohi Bownsin.

Tämä ei kuitenkaan Leijonille riittänyt, sillä vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin joukkue teki jo pelin kuudennen maalinsa. Kiekko kimposi laitakamppailun jälkeen Granlundille ja Leijonien kapteeni löysi syötöllään Olli Määtän, jonka laukaus puolustajan jaloista painui sisään etukulmasta.

Iso-Britannia ei hyökännyt toisessa erässä käytännössä ollenkaan. Laukaukset kirjattiin Suomen hyväksi 16-3.

Kolmannen erän alussa Konsta Helenius hankki Iso-Britannialle ottelun toisen jäähyn. Tällä kertaa Leijonien ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta hyvistä paikoista huolimatta. Hetki jäähyn päättymisen jälkeen maalisummeri kuitenkin soi.

Granlund käänsi kiekon Iso-Britannian maalin eteen Heleniukselle. Leijonien kuopus ei saanut pelivälinettä haltuunsa, mutta se liukui onnekkaasti koko pakan läpi Mikko Lehtoselle, joka teki varmaa työtä upottamalla laukauksensa maalin yläkulmaan.

Leijonat iski vielä kertaalleen ennen loppua, ja jälleen tutulla sapluunalla. Määttä toimitti kiekkoa suoraviivaisesti maalille ja Kapanen ohjasi maalin edessä loppulukemiksi 8-0. Näin ympyrä sulkeutui, kun ottelun ensimmäinen ja viimeinen maalintekijä oli sama. Kyseessä oli samalla Kapasen maajoukkueuran ensimmäinen hattutemppu.

Myös kolmas erä oli puhdasta Suomen hallintaa. Leijonat voitti laukaukset 20-6. Kaikesta näki, että kaukalossa oli kaksi todella eritasoista joukkuetta.

Leijonat jatkaa MM-urakkaansa maanantaina Norjaa vastaan.

Suomi – Iso-Britannia 8-0 (1-0, 5-0, 2-0)

1. erä
16:14 Oliver Kapanen (Oliwer Kaski, Ahti Oksanen) 1-0

2. erä
21:15 Jesse Puljujärvi (Oliwer Kaski, Ahti Oksanen) 2-0
24:52 Jere Innala (Mikael Granlund, Iiro Pakarinen) 3-0 YV
32:49 Juuso Riikola (Jesse Puljujärvi, Ahti Oksanen) 4-0
36:01 Oliver Kapanen (Jesse Puljujärvi, Mikael Granlund) 5-0
38:45 Olli Määttä (Mikael Granlund) 6-0

3. erä
46:39 Mikko Lehtonen (Konsta Helenius, Mikael Granlund) 7-0
52:57 Oliver Kapanen (Olli Määttä, Ahti Oksanen) 8-0