Leijonat pelaa puolivälieräottelunsa torstaina klo 20:20 Nokia-areenalla. Vastaansa joukkue saa Kanadan.

Jääkiekon MM-kisojen pudotuspelit alkavat torstaina neljän puolivälierän voimin. Suomen vastustajaksi varmistui Kanada, kun joukkue voitti tiistain päiväpelissä Tšekin maalein 3-1.

Kanada meni ottelussa johtoon, kun Peyton Krebs ohitti Karel Vejmelkan ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Tšekki kuitenkin punnersi tasoihin, kun Martin Kaut osui heti toisen erän alussa. Ottelun ensimmäinen erä oli täydellistä Kanadan myllytystä, sillä joukkue voitti laukaukset peräti 19-4. Toisessa erässä peli kuitenkin tasoittui, kun Kari Jalosen valmentama Tšekki tuli peliin paremmin mukaan.

Päätöserässä Kanada kuitenkin otti ottelun jälleen komentoonsa ja pakotti pelin kerta toisensa jälkeen Tšekin päätyyn. Palkintonsa joukkue sai jo aikaisessa vaiheessa, kun Tyler Myers vei vaahteralehtipaidat uudestaan johtoon neljän minuutin kohdalla. Tšekki ei lopulta saanut edes kunnon kiriä aikaiseksi. Loppulukemat viimeisteli Lawson Crouse tyhjiin.

Voitolla Kanada nousi oman lohkonsa kakkoseksi ja kohtaa puolivälierissä siis A-lohkon kolmosen, joka on Suomi, huolimatta siitä, miten Leijonien peli tiistai-iltana päättyy. Kanada ja Suomi ovat toisilleen äärimmäisen tutut vastustajat, sille ne ovat kohdanneet viimeisien kolmien MM-kisojen finaalissa. Nyt jo on siis varmaa, ettei tänä vuonna nähdä neljättä peräkkäistä finaalikohtaamista.

Toinen tässä kohtaa varma puolivälieräpari on Sveitsi – Saksa, joka pelataan Latviassa. A-lohkon voittaneen USA:n ja kakkoseksi sijoittuneen Ruotsin vastustajat selviävät tänään illalla. Jos Latvia voittaa Sveitsin varsinaisella peliajalla, nousee se Tšekin edelle B-lohkon kolmanneksi, jolloin se saa vastaansa Ruotsin. Muissa tapauksissa Ruotsi kohtaa Tšekin.

Jos Latvia saa illan ottelusta pisteen tai kaksi, pelaa se puolivälierissä USA:ta vastaan. Jos Latvia häviää varsinaisella peliajalla, kohtaa USA Slovakian.

Jos Latvia etenee puolivälieriin, pelaa se ottelunsa varmasti Riiassa. Latvian jäädessä alkulohkoon pelaa Riikan toisessa puolivälierässä Ruotsi ja Tšekki.