Suomi aloittaa MM-urakkansa perjantaina klo 21:20 Tšekkiä vastaan. Leijonien joukkue MM-kisoihin on nyt lukittu, eikä joukkueeseen voida lisätä enää uusia pelaajia.

Leijonat avaa jääkiekon MM-kisat 2024 tänä iltana kohtaamalla isäntämaa Tšekin Prahan O2 Arenalla klo 21:20 Suomen aikaa. Joukkueen kokoonpano julkaistiin aiemmin päivällä, eikä siinä ole suuria yllätyksiä.

Harri Säteri aloittaa maalilla ennen Emil Larmia, ja näyttää ainakin lähtökohtaisesti kantavan Leijonien ykkösvahdin viittaa. Lassi Lehtinen jää tässä pelissä katsomoon.

Ykkösketjun keskellä aloittaa Mikael Granlund, joka saa laidoilleen Juha Jääskän ja Valtteri Puustisen. Puolustajina ykkösketjun takana pelaavat Olli Määttä ja Mikko Lehtonen.

Kakkosketjun keskellä on yllätysvalinta Oliver Kapanen, joka kantaa todella isoa vastuuta Suomen hyökkäyspelin onnistumisesta. Kapasen laidoilla hyökkäävät Jere Innala ja Jesse Puljujärvi. Kakkoskentän puolustajina toimivat Rasmus Rissanen ja Oliwer Kaski.

Komannessa kentässä hyökkääjinä ovat Patrik Puistola, Arttu Hyry ja Pekka Jormakka. Puolustajina kentässä toimivat Juuso Riikola ja Vili Saarijärvi.

Leijonien neljänteen kentälliseen Jukka Jalonen on nimennyt hyökkääjiksi Saku Mäenalaisen, Hannes Björnisen ja Iiro Pakarisen sekä puolustajiksi Veli-Matti Vittasmäen ja Jesper Mattilan.

Kokoonpanon ulkopuolelle Tšekki-ottelusta jäävät Lehtisen lisäksi hieman yllättäen vasta 17-vuotias superlupaus Konsta Helenius sekä Ahti Oksanen.

Kyseiset pelaajat ovat Leijonien MM-joukkue näiden MM-kisojen loppuun asti. Jääkiekkoliitto ilmoitti torstai-iltana, että se on leimannut jokaisen pelaajan kisapassin, mikä tarkoittaa, ettei uusia pelaajia joukkueeseen voida enää nimetä.

Leijonien kokoonpano Tšekkiä vastaan

Maalilla:
29 Harri Säteri
(33 Emil Larmi)

1. kenttä
15 Juha Jääskä – 64 Mikael Granlund – 48 Valtteri Puustinen
3 Olli Määttä – 4 Mikko Lehtonen

2. kenttä
12 Jere Innala – 27 Oliver Kapanen – 13 Jesse Puljujärvi
2 Rasmus Rissanen – 7 Oliwer Kaski

3. kenttä
21 Patrik Puistola – 57 Arttu Hyry – 25 Pekka Jormakka
50 Juuso Riikola – 18 Vili Saarijärvi

4. kenttä
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 81 Iiro Pakarinen
38 Veli-Matti Vittasmäki – 62 Jesper Mattila

Kokoonpanon ulkopuolelle jäivät maalivahti Lassi Lehtinen sekä hyökkääjät Konsta Helenius ja Ahti Oksanen.