Kuva: Bildbyrån

Suomi jatkoi Karjala-turnausta voitokkaasti päihittämällä Tshekin Hartwall Areenalla lukemin 4–2. Helpolla ei voitto kuitenkaan räjähtävästä alusta huolimatta irronnut.

Lauantai tarjosi urheilunnälkäisille suomalaisille rutkasti jännitettävää. Kaikkein isoin uutinen oli, kun jalkapallojoukkue Huuhkajat kampesi vieraissa pelatessaan tuiki tärkeän MM-karsintavoiton Bosnia & Herzegovinasta lukemin 3–1. Jääkiekkorintamallakin sattui ja tapahtui useilla eri tasoilla. Seuraavassa lista kaikkein merkittävimmistä kotimaisista tuloksista:

  • Suomen U17-joukkue hävisi Ruotsille 3–5
  • Suomen U18-joukkue voitti Tshekin 5–4
  • Suomen U20-joukkue voitti Tshekin 4–1
  • Suomen U20-joukkue voitti Ruotsin 0–3
  • Suomen naarasleijonat hävisivät Kanadalle 0–8
  • Suomen aikuisleijonat voittivat Tshekin 4–2

Naarasleijonilla ja nuorten U17-joukkueella ei siis kovin hyvin mennyt, mutta muuten voittoja mahtui päivään mukavasti. Nyt käsitellään kuitenkin ensijaisesti Suomen 4–2-voittoa Tshekistä.

Suomi sai otteluun unelma-alun, kun jo ajassa 01:17 Toni Rajala pääsi tykittämään maalin. Samansuuntainen meno jatkui erän toisella puoliskolla, kun Niko Ojamäki laittoi kiekon maaliin ylivoimalla ajassa 13:29 ja Jere Innala viimeisteli 3–0-johdon vain pari minuuttia myöhemmin.

Tshekki tuli toiseen erään sisuuntuneena ja Petr Kodytek aloitti maalinteon ajassa 06:03. Toisen kerran Suomen verkko heilui alivoimalla ajassa 18:26 Matej Blumelin laukauksen jäljiltä. Hetken jo näytti siltä, että voitto voisi vielä karata Suomen hyppysistä.

Kolmannessa erässä ajassa 06:35 Valtteri Filppula viimein venytti Suomen takaisin kahden johtoon neljällä neljää vastaan pelatessa. Tästä ei Tshekki enää noussut.

Viimeisenä Suomi saa Karjala-turnauksessa vastaansa Ruotsin sunnuntaina isänpäivänä kello 17.30 alkavassa ottelussa. Ruotsilla samoin kuin Suomellakin on allaan kaksi voittoa.