Velobet

Kuva: Bildbyrån

EHT eli Euro Hockey Tour on jälleen kerran käynnistynyt. Suomi nappasi torstaina Karjala-turnauksessa vakuuttavan 0–3-voiton Venäjästä.

Euro Hockey Tour on Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Tshekin yhteinen, vuodesta 1996 alkaen pelattu jääkiekkoturnaus, jonka avulla Euroopan neljä kovinta lätkämaata valmistautuu MM-kisoihin. Tuttuun tapaan myös tällä kaudella pelejä pelataan jokaisessa neljässä osallistujamaassa. Eilen keskiviikkona Ruotsi aloitti turnauksen voittamalla Tshekin 4–1, ja tänään torstaina Suomi jatkoi Hartwall Areenalla päihittämällä Venäjän.

Suomi lähti Helsingissä pelattuun otteluun ennakkosuosikkina.

Ensimmäisessä erässä ei vielä maaleja syntynyt, mutta toisessa erässä Leijonat sai viimein koneensa käyntiin. Kun erä oli vanhentunut 7 minuuttia 49 sekuntia, onnistui Harri Pesonen sipaisemaan kiekon maaliin ylivoimalla Miro Aaltosen puolenvaihdosta. Ajassa 10:59 puolestaan kaksi venäläistä lähti samanaikaisesti aitoon kiinnipitämisestä ja korkeasta mailasta. Tällä kertaa vuorostaan Aaltonen pääsi lyömään kiekon maaliin Sami Vatasen syötöstä viidellä kolmea vastaan pelattaessa ajassa 11:41.

Kolmannessa erässä 19-vuotias HK Vitjazin pelaaja Ivan Zinchenko laitettiin viideksi minuutiksi jäähylle ajassa 04:48 rumasta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin tästä Valtteri Filppula rankaisi punakonetta 0–3-osumallaan.

Venäläisiltä loppuivat keinot kesken, eikä lisää maaleja syntynyt enää kumpaankaan päähän.

Suomi pelaa seuraavat Karjala-turnauksen kohtaamisensa lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina kello 18.00 alkavassa ottelusta vastaan tulee Tshekki ja sunnuntaina kello 17:30 alkavassa ottelussa Ruotsi.

EHT-turnaus jatkuu joulukuussa Venäjällä, huhtikuussa Ruotsissa ja vielä toukokuussa Tshekissä juuri ennen MM-kisoja. Suomi ja Venäjä ovat toistaiseksi molemmat voittaneet 9 EHT-turnausta, kun taas Ruotsi on voittanut 4 ja Tshekki 3.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders