Suomi voitti ensimmäisen kahdesta Ruotsia vastaan pelattavasta harjoitusottelusta Uumajassa. Markus Granlund ja Ahti Oksanen iskivät Leijonien maalit 2-1 voittoon päättyneessä ottelussa.

Suomi pelasi torstai-iltana harjoitusottelun Ruotsia vastaan Uumajassa. Harjoitusottelu oli Leijonille jo viides tämän kevään MM-leirityksen aikana ja toiseksi viimeinen ennen ensi viikolla alkavaa Tšekin EHT:tä ja 12. päivä toukokuuta alkavia MM-kisoja.

Ruotsia vastaan pelatussa ottelussa mentiin huomattavasti kovemmalla tempolla kuin neljässä aiemmassa pelissä Norjaa ja Tanskaa vastaan. Kahden huippujoukkueen välisen ottelun avauserä oli laadukasta kiekko, joka ei kuitenkaan tarjonnut huippupaikkoja kumpaankaan päähän. Ottelun avausmaali syntyi silti pari minuuttia ennen erän loppua, kun Dennis Rasmussen oli hereillä ja iski irtokiekon Leijonien reppuun.

Hieman ennen toisen erän puoliväliä Suomi tuli tasoihin Markus Granlundin maalilla. Tre Kronor pelasi huolimattomasti omalla alueellaan, eikä HC Luganon pelaaja jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Uusi huolimattomuusvirhe tarjosi Leijonille paikan nousta ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Ruotsalaisten kommunikaatiokatkos johti Suomen pitkään hyökkäykseen, jonka päätteeksi Ahti Oksanen iski Leijonien toisen maalin.

Tre Kronor tuli päätöserään pirteästi ja onnistui pakottamaan pelin Suomen päätyyn. Jussi Olkinuora piti kuitenkin maalinsa ovet teljettyinä ja Leijonat johdossa. Jukka Jalosen joukkueiden tavaramerkki, eli tiivis joukkuepuolustus, näytti myös löytävänsä kevätkuntoaan, kun Leijonat nollasi Ruotsin jatkuvat pyöritykset ja taisteli tiensä ottelun voittoon.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat uudestaan lauantaina. Ottelu alkaa klo 16:00 Suomen aikaa.

Ruotsi – Suomi 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

1. erä
18:07 Dennis Rasmussen (Patrik Karlkvist, Oscar Lindberg) 1-0

2. erä
26:32 Markus Granlund (Petter Lindbohm) 1-1
38:14 Ahti Oksanen (Nikolas Matinpalo, Markko Anttila) 1-2

3. erä