Suomi jatkoi voittojen tiellä Venäjän Channel One Cupissa, kun Kanada kaatui aamupäivän ottelussa lukemin 4-1. Ottelun sankariksi nousi Dynamo Riikan Jere Karjalainen, joka iski kaksi maalia.

Leijonat aloitti ottelun Kanadaa vastaan todella vahvasti. Ensimmäinen maali nähtiin vain puolen minuutin pelin jälkeen, kun Jere Karjalainen osui Valtteri Kemiläisen syötöstä. Sama kaksikko oli jälleen asialla ajassa 4:32, kun Suomi pelasi ylivoimalla. Karjalainen oli parkkeerannut itsensä Kanadan maalin eteen ja ohjasi Kemiläisen siniviivakudin taitavasti maaliin. Leijonat nousi nopeasti kahden maalin johtoasemaan ja vaahteranlehtipaidat näyttivät avauserässä neuvottomilta.

Toisessa erässä Kanada nosti selkeästi pelaamisensa tasoa ja pystyi pakottamaan pelin Suomen päätyyn. Leijonilla oli haasteita päästä paineen alta pois ja kaksinkamppailut menivät järjestään Kanadalle, joka teki ansaitun kavennuksen toisen erän yhdeksännellä minuutilla. Landon Ferraron laukaus otti kimmokkeen Ville Pokasta, eikä Suomen maalia vartioineella Christian Heljankolla ollut mitään mahdollisuuksia. Osuman jälkeen paine kasvoi ja Leijonat oli täysin purjeissa, mutta Kanada ei onnistunut tasoittamaan peliä.

Kolmannessa erässä Suomi kokosi jälleen itsensä ja pystyi vastaamaan Kanadan asettamaan haasteeseen. Kun päätöserää oli pelattu kahdeksan minuuttia Markus Granlund blokkasi omalla alueella kiekon ja karkasi Kanadan puolustajien välistä läpiajoon. Viileä viimeistely Justin Poggen längistä vei Suomen jälleen kahden maalin johtoon. Osuman jälkeen Kanada haki vielä vimmatusti kavennusta, mutta Suomen puolustus ja viimeisenä lukkona toiminut Heljanko kestivät.

Markus Nenonen viimeisteli illan viimeisen osuman tyhjiin Kanadan pelatessa ilman maalivahtia.

Jos Tšekkiä vastaan Suomen avauserä oli heikko, tänään Leijonat oli alusta asti hereillä. Toisessa erässä oli suuria haasteita, mutta Jukka Jalonen sai paletin jälleen kuntoon päätöserää varten. Suomi jatkaa Channel One Cupissa puhtaalla pelillä. Huomenna vastaan asettuu Venäjä.