Velobet

Suomi kohtasi lauantai-iltana Saksan B-lohkon kärkikamppailussa lukemin 2-1. Leijonien sankareina ottelussa häärivät tehot 1+1 iskenyt Anton Lundell sekä 18 torjuntaa ottanut maalivahti Jussi Olkinuora.

Ensimmäinen erä

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti. Vain viiden minuutin pelin jälkeen Suomen joukkueen kuopus Lundell laukoi Leijonat komealla ylivoimamaalilla 1-0 johtoon. Syötön maaliin antoi edellisessä ottelussa kokoonpanoon noussut puolustaja Tony Sund.

Erä jatkui myös maalin jälkeen Leijonien komennossa. Suomen maalilla Olkinuoralla ei juuri torjuntoja ensimmäisen erän aikana ollut. Aivan erän lopussa Saksa pääsi peliin mukaan ja saikin pari hyvää maalipaikkaa, mutta tauolle siirryttiin Suomen 1-0 johdossa.

Toinen erä

Myös toinen erä alkoi selvässä leijonakomennossa. Suomen maalilla Olkinuoralla ei ollut töitä nimeksikään, ja välillä maalivahdin ainoa toimi oli ylärimaan nojailu.

Kesken leijonapyörityksen Saksa kuitenkin iski kuin tyhjästä. Vastahyökkäyksen päätteeksi kiekko pelattiin siniviivan tuntumaan Korbinian Holzerille, jonka laukaus upposi helpohkosti Olkinuoran selän taakse.

Hetkeä myöhemmin Miika Koivisto otti typerän estämisjäähyn, mutta Leijonat selvittivät alivoiman ilman suuria ongelmia. Tämän jälkeen peli alkoi jälleen kääntyä Suomelle. Vaarallisia maalintekopaikkoja ei kuitenkaan nähty enää kummassakaan päässä.

Kolmas erä

Kolmanteen erään lähdettiin jälleen Leijonien hallitessa peliä. Aivan ensimmäisten minuuttien jälkeen Saksalla ei juuri palaa pelistä ollut, vaan Suomi vyörytti peliä neljällä kentällä Saksan päätyyn ja hallitsi ottelutapahtumia.

Kuuden minuutin pelin jälkeen Suomen pyöritys palkittiin ylivoimalla, kun Moritz Müller kaatoi suomalaishyökkääjän omalla puolustusalueellaan. Ylivoima oli todella vahvaa leijonapyöritystä, mutta ilman tulosta.

Vain hetki Saksan jäähyn päättymisen jälkeen Iiro Pakarinen otti kaksiminuuttisen korkeasta mailasta, ja oli Saksan vuoro päästä pyörittämään ylivoimaa. Leijonat kuitenkin pitivät saksalaiset pois vaarallisilta maalipaikoilta ja iskivät itse heti jäähyn päätyttyä.

Pakarinen riisti kiekon hienosti keskialueella, minkä jälkeen Lundell pääsi Arttu Ruotsalaisen kanssa nousemaan kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Lundellin hieno syöttö löysi vapaana takatolpalla olevan Ruotsalainen ja Buffalo Sabresin pelaajalla oli helppo työ siirtää Suomi johtoon.

Suomen johto-osuman jälkeen Saksa hieman avasi peliään ja peli muuttui avoimemmaksi. Muutamaan kertaan saksalaiset pääsivätkin uhittelemaan Olkinuoran vartioimaa maalia, mutta vailla tulosta. Pääosin peli pysyi edelleen Leijonien hallinnassa, ja Suomen joukkue hyydytti Saksan takaa-ajon järkevällä joukkuepuolustamisella.

Suomi nousi voitolla B-lohkon kärkeen.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets