Suomella on joukkueessaan jo kuusi NHL-pelaajaa.

Leijonat kasaa todellista tähdistöjoukkuetta 12. toukokuuta alkaviin MM-kotikisoihin. Jo aikaisemmin tällä hetkellä Tšekissä viimeisiä otteluitaan ennen MM-kisoja pelaavan joukkueen vahvuuteen liittyivät muun muassa NHL-pelaajat Patrik Laine, Olli Määttä, Kasperi Kapanen ja Joel Armia sekä edellisten MM-kisojen finaalin ratkaissut Sakari Manninen.

Nyt Leijonien kisajoukkueeseen on nimetty myös New York Rangersin Kaapo Kakko ja Colorado Avalanchen Mikko Rantanen.

Kakko pelasi tällä kaudelle NHL:n runkosarjassa 82 ottelua, joissa hän iski 40 (18+22) pistettä. Vuoden 2019 kakkosvarausta pidetään yhtenä maailman lupaavimmista pelaajista. Edellisen kerran Kakko pelasi maajoukkueessa juuri keväällä 2019, kun Suomi voitti historiansa kolmannen maailmanmestaruuden. Turkulainen on triplamestari, sillä häneltä löytyy kultaa myös U18- ja U20 MM-kisoista.

– Hienoa, että saamme Kakon mukaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Joukkueen palaverit on nyt pidetty ja virallinen lupa joukkueelta liittyä mukaan saatu, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Rantanen oli puolestaan tällä kaudella NHL:n runkosarjan pistepörssin kahdeksas ja maalipörssin kolmas tehoilla 55+50=105. Laiturista tuli vasta historian kolmas suomalainen, joka on onnistunut yhdellä kaudella iskemään sekä 50 maalia että 100 tehopistettä.

Kolmen viimeisen kauden ajalta koko NHL:stä löytyy vain kolme pelaajaa, jotka ovat iskeneet enemmän pisteitä kuin Rantanen. Nousiaisista kotoisin oleva pelaaja saattaakin tällä hetkellä olla koko maailman paras laitahyökkääjä. Viime kauden päätteeksi Rantanen juhli Stanley Cupin voittoa Coloradon riveissä. Lisäksi Rantaselta löytyy palkintokaapistaan U20 MM-kulta.

– Mikko on jo voittanut paljon. On hienoa, että siitä huolimatta hän haluaa tulla kotikisoihin auttamaan Leijonia taistelussa toisesta peräkkäisestä maailmanmestaruudesta. Maailmanluokan vahvistus Leijonille, Lehtinen kertoi.

Suomella on nyt jo joukkueessaan kuusi NHL-pelaajaa. Lisävahvistuksia saattaa tulla vielä ensi viikolla, jos osa NHL:n pudotuspelejä pelaavista suomalaisista vapautuu maajoukkueen käyttöön.