Suomi ja Kanada kohtaavat toisen kerran peräkkäin miesten jääkiekon MM-kisojen finaalissa sunnuntai-iltana. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 20:15. Pelin voi katsoa ilmaiseksi MTV3 TV-kanavalta tai NordicBetin livestriimistä. Myös maksullinen C More Sport näyttää ottelun TV-kanavillaan ja suoratoistopalvelussaan.

Viimeksi maat kohtasivat MM-finaalissa kaksi vuotta sitten. Tuolloin Kanada lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Suomi saikin peliin shokkialun, kun vaahteralehtipaitojen Shea Theodore iski kiekon Kevin Lankisen taakse vain kymmenen minuutin pelin jälkeen.

Leijonat eivät kuitenkaan aikoneet antautua ilman taistelua. Heti toisen erän alussa joukkueen kapteeni Marko Anttila näytti ratkaisijan mallia ja toi Suomen tasoihin Matt Murrayn puikoista livahtaneella rannelaukauksella.

Sama toistui kolmannen erän alussa, sekunnilleen 20 minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Veli-Matti Savinainen pelasi loistavan hyökkäysalueen karvauksen jälkeen hienon syötön Anttilalle maalin eteen ja ”Mörkö” viimeisteli illan toisensa.

Lopun erää Kanada haki vimmatusti tasoitusta, eivätkä Leijonat päässeet kontrolloituihin hyökkäyksiin käytännössä ollenkaan. Suomen puolustus ja koko kisat käsittämättömässä vireessä ollut Lankinen kuitenkin kestivät. Kesken Kanadan kiivaimman pyörityksen Harri Pesonen pääsi vielä siirtämään Leijonat vastahyökkäyksestä 3-1 johtoon, ja varmisti Suomen historian kolmannen maailmanmestaruuden.

Asetelmat ovat tällä kertaa erilaiset, sillä Kanadan turnaus on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen. Joukkue takelteli alkulohkossa historiallisen pahasti, ja olisi pudonnut jatkosta, ellei Saksa olisi päätöskierroksella voittanut varsinaisella peliajalla Latviaa. Maa on kuitenkin pelannut nousujohteiset kisat ja ollut todella vakuuttava pudotuspeleissä.

Suomi on puolestaan nojannut äärimmäiseen tiiviiseen joukkuepuolustamiseen halki kisojen – aivan, kuten kaksi vuotta sitten. Lisäksi joukkueella on jälleen nuori, ratkaisuihin kykenevä teinisensaatio sekä kisojen kuumin maalivahti, kuten myös keväällä 2019. Toivokaamme, että nämä yhtäläisyydet riittävät kantamaan Leijonat toiseen peräkkäiseen maailmanmestaruuteen!