ComeOn

Suomi voitti Venäjän lukemin 3-2 Channel One Cupin päätösottelussa. Tiukan pelin ratkaisijaksi nousi jälleen loistavasti pelannut ykkösketjun Sakari Manninen.

Leijonat jatkoivat loistavia otteitaan Moskovan Channel One Cupissa kaatamalla kotiyleisönsä edessä pelanneen Venäjän. Ottelun avauserä oli tunnustelevaa jääkiekkoa. Suomi siirtyi johtoon 19. minuutin kohdalla Waltteri Merelän maalilla, mutta toinen erä täysin Venäjän hallintaa.

Artyom Minulin tasoitti pelin toisen erän 15. minuutilla. Harri Säterin torjunnan jälkeen Ville Pokka hukkasi kiekon jalkoihinsa ja venäläinen toimitti pelivälineen tyhjään maaliin. Tasoituksen jälkeen ote siirtyi entistä enemmän itänaapurille, joka vyörytti hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä kohti Säterin vartioimaa maalia. Suomalainen kuitenkin kesti ja antoi Leijonille mahdollisuuden taistella voitosta.

Kolmannessa erässä Suomi oli jälleen ottelussa mukana ja pystyi tekemään Venäjän pelaamisen vaikeaksi. Ylivoimapelaaminen oli uomissaan ja Sakari Manninen pääsi rokottamaan Alexander Kadeykinin jäähyn aikana. Suomi oli pelissä jälleen kuskin paikalla, mutta Vyacheslav Voynov tälläsi siniviivalta pelin jälleen tasoihin, kun pelikellossa oli jäljellä enää reilut kolme minuuttia. Tilanne oli hyvin kyseenalainen, koska Venäjän Kirill Marchenko näytti töytäisevän Säteriä juuri ennen Voynovin laukausta. Osuma jäi kuitenkin voimaan, Jukka Jalosen protestoinnista huolimatta.

Edessä oli jatkoaika, jonka aikana Venäjä haki uhkarohkeasti voittomaalia ottamalla Ivan Fedotovin pois maalilta. Tämä kuitenkin kostautui, kun Manninen pääsi katkoon kesken Venäjän myllytyksen ja karkasi läpiajoon. Voynov löi mieheltä jalat alta ja tilanteesta tuomittiin maali Suomelle.

Leijonat nousi siis Channel One Cupin voittoon voittamalla kaikki kolme peliään. Pelaamisessa oli paljon hyviä elementtejä ja varsinkin ykkösketju Manninen, Teemu Hartikainen, sekä Markus Granlund oli läpi turnauksen vaarallinen. Myös ylivoimapelaaminen oli tehokasta ja tulosta saatiin aikaan. Ajoittaiset puolustuspään ongelmat näkyivät paikoitellen, mutta ne olivat odotettavissa näin kovia vastustajia vastaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuotta.


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes