Velobet

Kuva: Wallpaperflare.com

St. Louis Blues joutuu tulemaan toimeen ilman selkeää ykkösvahtiaan ja kahden vuoden takaista Stanley Cup-sankariaan Jordan Binningtonia. Kanadalainen on koronaprotokollan takia määrittelemättömän ajan sivussa, joka on avannut joukkueen suomalaisvahdille Ville Hussolle tilaisuuden astua esiin.

Ville Husso,26, on toistaiseksi vastuussa kiekkojen pysäyttämisestä St.Louis Bluesin maalilla, Jordan Binningtonin ollessa sivussa. Suomalainen on aiemmin pelannut enimmäkseen AHL:ssä, mutta Bluesin päävalmentaja Graig Berube uskoo suomalaisen sopeutuvan hyvin myös NHL:ssä lisääntyneeseen vastuuseen.

– Suuren taakan kantaminen on tietysti uutta hänelle. Hän on kuitenkin pelannut äärimmäisen hyvin tällä kaudella. Harjoituksissa ja muutenkin hän tekee äärimmäisen ahkerasti töitä. Hänen ajattelutapansa on muuttunut ja viime kauden lopulla hän alkoikin saamaan enemmän vastuuta.

– Työskentely ja harjoittelu ovat kantaneet hedelmää Villen tämän kauden pelaamisessa. En ajattele nyt liian pitkälle, vaan otan ottelun kerrallaan. En huolehdi siitä, pystyykö Ville kantamaan taakan, hän nimittäin pystyy.

Edellisessä ottelussaan Florida Panthersia vastaan Husso oli todellisen tykityksen kohteena, kun hän venyi kiekon tielle peräti 48 kertaa. Miehen huimat otteet eivät kuitenkaan lopulta riittäneet, kun Panthers voitti voittolaukaskilpailun jälkeen 4-3.

Ottelu oli kuitenkin loistava osoitus siitä, että Husso pystyy pitämään joukkueensa pelissä mukana valtavan paineen alaisena. Tällä kaudella helsinkiläinen on ehtinyt pelaamaan 6 peliä 2,33 päästetyn maalin keskiarvolla, torjuntaprosentin ollessa varsin kelvollinen 92,9. Otanta on vielä pieni, mutta Beruben sanoin, Husso pystyy kyllä kantamaan taakan.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets