Velobet

Jääkiekon MM-kisat alkavat tämän viikon perjantaina. Leijonien johtoryhmä on maanantaina tiivistänyt joukkueen kokoonpanoa. Leirityksestä putoaa pois seitsemän pelaajaa. Ensimmäiset kisapassit leimataan torstaina.

Suomi pelasi viimeisen ottelunsa ennen perjantaina alkavia MM-kotikisoja sunnuntaina, kun Ruotsi oli parempi Beijer Hockey Gamesin päätösottelussa lukemin 4–3. Maanantaiaamuna Leijonien johtoryhmä ilmoitti tiivistäneensä joukkueen kokoonpanoa. Alkuviikosta joukkueen vahvuuteen kuuluu enää kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 15 hyökkääjää.

Potentiaalisesta kisajoukkueesta putosi Ruotsin EHT:n jälkeen seitsemän pelaajaa. MM-leirityksen joutuivat jättämään maalivahti Niclas Westerholm, puolustajat Oliwer Kaski, Vili Saarijärvi, Otto Leskinen ja Kalle Maalahti sekä hyökkääjät Niko Ojamäki ja Markus Nenonen.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen toteaa, ettei valintojen tekeminen ollut helppoa, vaikka mukana onkin enää pääasiassa joukkueen johtoryhmälle entuudestaan tuttuja pelaajia.

– Valinnat ovat aina haastavia. Tasaisia pelaajia, jotka kilpailevat pelipaikoista ja rooleista. Prosessi on vielä kesken. Nyt mennään tällä ryhmällä ja katsotaan, mitä torstaina ja jatkossa tapahtuu, Jalonen sanoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Lopullisia päätöksiä ei kisajoukkueen suhteen ole kuitenkaan vielä tehty. Ensimmäiset kisapassit leimataan vasta torstaina.

– Nyt selvillä on ryhmä, joka kokoontuu tiistaina Tampereelle. Ensimmäiset kisapassit leimataan kuitenkin vasta torstaina, eli siihen asti tarkkailemme edelleen Ruotsissa ja NHL:ssä pelaavia pelaajia ja lopullinen MM-joukkueen kokoonpano lyödään lukkoon vasta myöhemmin, GM Jere Lehtinen kertoi.

Ruotsissa käynnissä ovat Luleån ja Färjestadin väliset SHL:n finaalit. Finaalisarja on Luleålle 3–2. Aikaisimmillaan kausi voi päättyä maanantaina, viimeisimmillään mestari on selvillä torstaina. Finaalisarjassa on mukana jopa kuusi suomalaista; Färjestadin puolustaja Jesse Virtanen sekä Luleån puolustajat Sami Lepistö ja Julius Honka sekä hyökkääjät Juhani Tyrväinen, Olli Nikupeteri ja Joonas Rask.

NHL:ssa puolestaan pelataan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluita. Pudotuspeleissä on mukana jopa 24 suomalaista, joista ainoastaan Coloradon Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen kausi jatkuu varmuudella perjantain jälkeen. Kaikki ensimmäiset kierroksen ottelusarjat päättyvät viimeistään sunnuntaina.

MM-kisat alkavat Suomen osalta perjantaina klo 20:20 Tampereella. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu Norja.

Suomen MM-leirijoukkue neljä päivää ennen MM-kisoja

Maalivahdit:
29 Säteri Harri
35 Tuohimaa Frans
45 Olkinuora Jussi

Puolustajat:
2 Pokka Ville
3 Friman Niklas
4 Lehtonen Mikko
28 Jokiharju Henri
38 Hietanen Juuso
42 Vatanen Sami
50 Seppälä Mikael
55 Ohtamaa Atte

Hyökkääjät:
10 Armia Joel
12 Anttila Marko
15 Aaltonen Miro
21 Innala Jere
24 Björninen Hannes
25 Rajala Toni
51 Filppula Valtteri
52 Palmu Petrus
61 Nurmi Markus
65 Manninen Sakari
70 Hartikainen Teemu
76 Sallinen Jere
80 Mäenalanen Saku
82 Pesonen Harri
91 Lammikko Juho


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders