Velobet

Ruotsin miesten maajoukkue otti näyttävän voiton Uumajassa, kun se haki revanssin Suomea vastaan voittaen Leijonat 6-2. Tehomiehenä hääri kaksi maalia tehnyt Patrik Karlkvist.

Ruotsi ja Suomi pelasivat lauantaina iltapäivällä Uumajassa toisen kahdesta MM-kisoihin valmistavasta harjoitusottelustaan. Molemmille joukkueille kyseessä oli viimeinen harjoitusottelu ennen ensi viikolla alkavaa Tšekin EHT-turnausta, joten kaikki pelaajat pelasivat myös paikastaan maajoukkueen kokoonpanossa ja pitääkseen MM-haaveensa elossa.

Vaikka Suomi aloitti lauantain ottelun terävämmin, oli Tre Kronor se, joka rikkoi ottelun kuparisen joukkueen kapteenin Linus Johanssonin toimesta. Keskushyökkääjä viimeisteli hienon hyökkäyksen päätteeksi 1–0 osuman ensimmäisessä erässä. Ruotsin kapteenin maali oli lopulta myös ensimmäisen erän ainoa.

Toisen erän alussa Leijonat tasoitti pelin. Torstain ottelun tapaan Suomi oli tehokkaana paikalla, kun Ruotsi pelasi huolimattomasti omalla alueellaan, ja Kasperi Kapanen pääsi tasoittamaan lukemat.

Ruotsi siirtyi kuitenkin uudelleen johtoon vain hetkeä myöhemmin. Tre Kronor pääsi ylivoimalle ja tarvitsi vain puoli minuuttia ennen kuin Isac Brännström haravoi Andreas Borgmanin laukauksen irtokiekon sisään. Leijonat oli kuitenkin ylivoimallaan yhtä tehokas. Suomen ottelun ensimmäinen ylivoima merkitsisi uutta tasoitusta, kun Harri Pesonen iski 2-2 maalin.

Kun erää oli jäljellä minuutti, Ruotsi meni kolmannen kerran johtoon. Puolustaja Joel Nyström toimitti limppua maalille ja Dennis Rasmussen pisti reboundin reppuun juuri ennen toisen erän loppua. Tre Kronor ei kuitenkaan tyytynyt siihen. Ylivoimalla pelannut Ruotsi sai kiekon maaliin vielä uudestaan vain 0,1 sekuntia ennen erän päättymistä. Näin Ruotsi johti 4-2 ennen kolmatta erää.

Suomen jättiläinen Markko Anttila sai kolmannessa erässä aikaisen tuhannen taalan paikan tasoitukselle. Anttila käytti ulottuvuuttaan ja pelasi Lasse Johanssonin Ruotsin maalilla ulos tilanteesta, mutta onnistui toimittamaan kiekon vain tolppaan. Sen sijaan Ruotsin seuraava maali tuli seitsemän minuuttia ennen loppua, jälleen ylivoimalla, kun Patrik Karlkvist teki ottelun toisen maalinsa. Vain minuuttia myöhemmin tilanne oli 6–2 Ruotsille, kun André Petersson laukoi hienon rystylaukauksen verkkoon Leo Carlssonin esityöstä.

Leijonat yritti vielä loppuminuuteilla murtaa Ruotsin puolustuksen, mutta Johansson pelasi Ruotsin maalilla upean ottelun ja oli osaltaan vaikuttamassa siihen, että Tre Kronor sai revanssin torstaina kokemastaan tappiosta.

Ruotsi – Suomi 6-2 (1-0, 3-2, 2-0)

06:57 1-0 Linus Johansson (Christian Folin, Olle Alsing)
23:41 1-1 Kasperi Kapanen (Markus Granlund)
26:49 2-1 Isac Brännström (Andreas Borgman, Leo Carlsson)
29:13 2-2 Harri Pesonen (Antti Suomela, Mikko Lehtonen)
38:58 3-2 Dennis Rasmussen (Joel Nyström, Marcus Sylvegård)
39:59 4-2 Patrik Karlkvist
52:05 5-2 Patrik Karlkvist (Samuel Johannesson, Oscar Lindberg)
52:56 6-2 André Petersson (Leo Carlsson)


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes