Velobet

Viimeaikoina mielettömässä lennossa ollut Dallas Starsin Roope Hintz on joutunut sivuun joukkueensa toiminnasta sairastumisen takia. Lähteiden mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole koronavirus.

Dallas Stars sai jobin postia Roope Hintzin sairastumisen muodossa. Vaisun alkukauden jälkeen uskomattomaan vireeseen yltynyt suomalainen on poissa peleistä määrittelemättömän ajan. Kauden ensimmäisissä otteluissa Hintzin ruuti oli todella märkää, eikä tehoja syntynyt odotetulla tavalla. Marraskuussa miehen kurssi kääntyi kuitenkin totaalisesti ja edelliseen 24 pelaamaansa otteluun mies iski 18 tehopistettä. 14 edelliseen otteluun Hintz iski komeat 17 pistettä.

Hintzin poissaolon myötä rikkoutuu myös Dallasin ykköskenttä, joka on tällä kaudella ollut yksi NHL:n parhaista ketjuista. Suomalaisen yhteispeli on toiminut loistavasti Jason Robertsonin, sekä kokeneen Joe Pavelskin kanssa. Alkukaudella ketjun ja koko joukkueen pelaaminen oli enemmän tai vähemmän hakemista, mutta Hintzin mukaan joukkueen kesken käydyt keskustelut ovat helpottaneet yhteistyötä.

– Palaverin pitäminen oli meille varmasti hyvä juttu. Olemme sen jälkeen pelanneet paremmin viisikkona ja lähestyneet muutenkin peliä enemmän puolustuspelin kautta. Nyt ei omissa yksi jätkä lähde hortoilemaan omiaan. Olemme pelanneet viime viikot hyvin ja siitä pitää nyt pystyä jatkamaan.

– Kun sain alle pari roskamaalia, maalinteko hieman helpottui. Ketjuna en edes oikein tiedä, mistä tuo yhteispeli tulee, mutta jotenkin vain löydämme toisemme. Tuo on sellainen ketju missä kaikki osaavat tehdä maaleja, mutta myös syöttää hyvin. On kiva pelata, kun syöttäessä tietää, että kiekon saa myös takaisin.

Lähteet: SuomiKiekko, Yle


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets