Nikolaj Ehlers on pettynyt siihen, miten Tanska pelasi maanantaina Ruotsia vastaan. Tappion myötä joukkueen mahdollisuudet pudotuspeleihin eivät ole enää täysin omissa käsissä. Tanska aikoo kuitenkin lähteä tosissaan kaatamaan Suomea ja tukkimaan suomalaisyleisön suut.

Tanska lähtee jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen viimeiseen päivään hyvin kaksipiippuisista asetelmista. Toisaalta maalla on vielä mahdollisuudet pudotuspeleihin, mikä on Tanskan kokoiselle jääkiekkomaalle hyvä suoritus. Toisaalta paikka puolivälierissä vaatisi sekä voittoa Suomea vastaan että Saksan tappiota Ranskalle.

Todennäköisyydet eivät siis ole pudotuspelipaikan puolella. Sen tietää myös tanskalaiskiekon suurin tähti Nikolaj Ehlers.

– Onhan se syvältä. Meidän täytyy voittaa ja lisäksi tarvitsemme hieman apuja muualta, Ehlers kertoi Jääkiekon-MM.comille maanantaina.

Tanska on pelannut hienoa turnausta, ja esittänyt ajoittain upeita otteita. Pudotuspelipaikka näyttää kuitenkin karanneen Saksaa vastaan kärsittyyn tappioon helatorstaina.

– Tiesimme, että peli Saksaa vastaan on todennäköisesti ratkaiseva. Mutta niin kauan kuin meillä on mahdollisuuksia, aiomme mennä pudotuspelipaikkaa kohti.

Ehlers kertoi jo aiemmin Jääkiekon-MM.comille, että oli todella ylpeä siitä tavasta, miten hänen joukkueensa pelasi lauantaina USA:ta vastaan. Tanska piti ylivoimaista ennakkosuosikkia nollilla kolmannen erän puoliväliin asti ja oli lähellä napata ottelusta ainakin yhden pisteen. Lopulta tuloksena oli kuitenkin 0–3 tappio.

Tappion joukkue kärsi myös maanantaina Ruotsia vastaan. Tanska meni ottelussa johtoon, mutta Tre Kronor tuli tasoihin vielä ensimmäisen erän aikana ja meni toisessa ja kolmannessa erässä menojaan. Loppulukemat olivat 1-4 Ruotsille. Tulos tiesi sitä, ettei pudotuspelipaikka ole enää Tanskan omissa käsissä. Omiensa esitykseen Ehlers ei ollut aivan yhtä tyytyväinen kuin lauantaina.

– Olin todella ylpeä siitä, miten pelasimme edellisen ottelumme. Ja osittain olen sitä myös siitä, miten pelasimme Ruotsia vastaan. Mutta enemmän olen pettynyt esitykseemme. Ruotsi ei ollut parhaimmillaan, ja silloin meidän täytyy pystyä iskemään. Olemme keskustelleet tästä koko turnauksen ajan, mutta mikään ei ole muuttunut.

Ottelu Suomea vastaan alkaa klo 20:20 tiistai-iltana. Siihen mennessä Tanska tietää, onko sillä vielä mahdollisuuksia puolivälieriin, sillä Saksa pelaa Ranskaa vastaan klo 12:20 alkaen. Ehlers ei kuitenkaan usko, että se vaikuttaa joukkueen valmistautumiseen Leijonia vastaan pelattavaan otteluun.

– Ei sen pitäisi. Pelaamme sentään Suomea vastaan. Olemme aivan yhtä innoissamme kuin olisimme muutoinkin ja haluamme taistella voitosta. Ja ehkä myös hiljentää suomalaisfanit jos vain voimme, Winnipeg Jetsin laituri lataa.

Suomi pelaa ottelussa vailla panoksia, sillä se on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa, eikä myöskään voi enää nousta tai pudota kolmannelta sijalta. Ehlers ei kuitenkaan koe, että se vaikuttaa ottelun asetelmiin millään tavalla.

– En usko, että se vaikuttaa heidän asenteeseensa. Uskon, että Suomi haluaa pelata hyvän pelin ja lähteä hyvällä fiiliksellä pudotuspeleihin. Odotamme kohtaavamme heidät parhaimmillaan ja aiomme vastata omalla parhaallamme. Meidän täytyy pakottaa heidät virheisiin ja käyttää omat paikkamme hyödyksi. Se on ainoa tapa, jolla voimme voittaa.