Kuva: Wallpaperflare.com

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi sunnuntaina, että Suomen MM-joukkueen NHL-vahvistusten lukumäärä tulee jäämään tänä vuonna pieneksi. Jo aiemmin maajoukkueen GM Jere Lehtinen kommentoi, että ehdokkaita kisajoukkueeseen on NHL:stä noin kuutisen kappaletta.

Mielenkiintoa suomalaisfaneissa on herättänyt erityisesti Dallas Starsin tilanne, sillä texasilaisseuran putoaminen NHL:n pudotuspeleistä varmistui vastikään. Starsissa pelaavat suomalaisista puolustajat Sami Vatanen, Esa Lindell ja Miro Heiskanen sekä hyökkääjät Joel Kiviranta ja Roope Hintz.

Pelaajien tilanne on kuitenkin sikäli ongelmallinen, että vain Lindellillä ja Hintzillä on sopimus ensi kaudesta. Yleensä ilman sopimusta olevat NHL-pelaajat eivät MM-kisoihin osallistu. Lisäksi on mahdollista, ettei Hintzin terveystilanne salli MM-kisoihin osallistumista.

– Hintzillä on ilmeisesti vaivoja, eikä hän ole päässyt pelaamaan kaikkia pelejä. Hän menee ilmeisesti leikkaukseen, kommentoi Jalonen Ylelle.

Muita NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle jääneitä suomalaispelaajia ovat muun muassa Buffalon Rasmus Ristolainen, Detroitin Valtteri Filppula, Chicagon Kevin Lankinen sekä Columbuksen Patrik Laine ja Joonas Korpisalo.

Jalonen on kuitenkin varovainen sanoissaan puhuessaan NHL-pelaajista. Hänen mukaansa realismia saattaa olla se, etteivät Leijonat saa tänä vuonna yhtään vahvistusta NHL:stä, eikä joukkue laske yhdenkään NHL-pelaajien saapumisen varaan.

– Tämä ei ole simppeli tilanne. Emme surkuttele tilannetta, jos sieltä ei tule ketään tai tulee vain 1-2 pelaajaa. Menemme niillä, jotka saamme paikalle, Jalonen kommentoi sunnuntaina.

Tämän jälkeen Leijonien MM-kisajoukkueeseen on liittynyt NHL-pelaajista Buffalo Sabresin Arttu Ruotsalainen.

Jääkiekon miesten MM-kisat alkavat Latvian Riiassa 21. toukokuuta. Leijonat pelaavat ensimmäisen ottelunsa kisojen toisena päivänä USA:ta vastaan. Koska NHL:n runkosarja loppuu vasta 19. toukokuuta, eivät pudotuspeleissä pelaavat pelaajat ehdi enää MM-joukkueen matkaan.