Velobet

Toni Rajala iski Suomen kolmannen maalin, kun Leijonat kaatoi lauantaina Itävallan jääkiekon MM-kisoissa. Kotikisojen tunnelmaa kehuva laituri kokee, että Itävaltaa vastaan Leijonat pelasi turhaan pikkunättiä, ja haluaa lisää terävyyttä maalintekoon.

Toni Rajala iski lauantaina Leijonien kolmannen maalin Itävallan verkkoon ja ratkaisi ottelun lopullisesti. Peli eteni alusta loppuun Suomen komennossa, mutta Leijonien viimeistely ei ollut tänään aivan totutulla tasolla. Rajala näkee, että kun paikkoja tulee niin paljon, niin viimeistelystä saattaa kadota terävyys.

– Huomaahan sen, että kun paljon pyöritään vastustajan päässä, niin sitten se menee siihen, että haetaan turhan hienoa, laituri pohdiskeli ottelun jälkeen Jääkiekon-MM.comille.

Leijonahyökkääjä tietää, että viimeistelyn pitää olla terävämpää, kun ensi viikolla siirrytään turnauksen ratkaisupeleihin.

– Ensi viikolla maalipaikat vähenee huomattavasti, joten pitää olla hereillä, kun paikkoja tulee. Tänäänkin oltaisiin voitu tehdä enemmän, mutta haettiin liian hienoa.

Rajala itse oli kuitenkin yksi Suomen kolmesta onnistujasta lauantaina. Upea rannelaukaus suorasta hyökkäyksestä painui Itävallan maalin yläkulmaan.

– Näin siellä pienen kolon ja laitoin lottokupongin vetämään. Onneksi osui näin lauantai-illan kunniaksi, EHC Biel-Biennen hyökkääjä naureskeli.

– Hyvä näin. Aina on hieno fiilis täällä Tampereella tehdä maali, kun 12 000 ihmistä taputtaa.

Kotikisojen tunnelma saa kokeneelta maajoukkuehyökkääjältä muutenkin kiitokset. Pelaaminen MM-kisoissa kotiyleisön edessä on jotain erityistä, jota myös Rajala osaa arvostaa.

– On ollut hienoa pelata. Kyllä yleisö oli tänään hienosti mukana. Eilen ja tänään ollut hieno meininki, ja kyllähän viikonloppu sytyttää ihmisiä. Ja ensi viikolla, kun on Tšekki vastassa, niin varmasti on ääntä hallissa, vaikka onkin arkipeli.

Maali oli Rajalalle jo MM-kisojen kolmas. Tehopisteitä on kuuteen otteluun syntynyt viisi. Onnistumiset lämmittävät tietysti aina hyökkäävän roolin pelaajan mieltä.

– Tässä on tullut muutamia onnistumisia, niin kyllähän se itseluottamusta ruokkii. Hyvä fiilis on ollut pelata, ja ensi viikolla pelit vielä kovenee, joten mikäs sen hienompaa.

Omasta roolistaan Rajala ei kuitenkaan voi mennä vielä takuuseen tulevia pudotuspelejä silmällä pitäen.

– Eihän sitä ikinä tiedä, haluaako koutsit vielä muuttaa kokoonpanoja. Joka ilta, kun pääsee kentälle niin yrittää jättää kaiken sinne ja katsoa, riittääkö se.

Kotiyleisön edessä olisi kuitenkin mahtava jatkaa pelejä vielä pidemmällekin.

– Kyllähän kiekkoilija haluaa pelata eikä istua katsomossa. Ja onhan se hieno fiilis pelata kotiyleisön edessä, varsinkin kun Tampereella on paljon tuttuja ja sukulaisia katsomassa peliä. Huikea fiilis on pelata.


New Jersey Devils - Florida Panthers
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets