ComeOn

Suomi kohtaa lauantaina klo 16:20 Itävallan. Kokoonpanoon tulee perjantain Unkarin-peliin nähden kolme muutosta.

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen toiseksi viimeiseen otteluunsa tutuin kentällisin. Paljon kritiikkiä saanut, mutta perjantaina kolme osumaa iskenyt ykköskenttä pysyy täysin muuttumattomana.

Kakkos- ja kolmosketjuihin Jukka Jalosen johtamana valmennusryhmä on tehnyt yhdet muutokset, kun Joel Armia ja Kasperi Kapanen vaihtavat paikkoja. Kapanen ja Armia vaihtoivat ketjuja päikseen jo Unkari-ottelun viimeisessä erässä, ja Itävaltaa vastaan lähdetään alusta asti päivitetyillä ketjuilla.

– Poikien peli ei kulkenut. Toivotaan, että tämä muutos parantaa molempien ketjujen pelaamista, Jalonen kommentoi Unkari-ottelun jälkeen.

Nelosketjussa Ahti Oksanen palaa tutulle paikalleen Hannes Björnisen ja Marko Anttilan rinnalle. Perjantaina Oksasen paikalla pelannut Waltteri Merelä, joka iski maalin heti MM-debyytissään, katsoo pelin tänään katsomosta. Myös Jere Sallinen jää lauantaina kokoonpanon ulkopuolelle.

Leijonien maalilla aloittaa Emil Larmi. Perjantaina torjuntavuorossa ollut Jussi Olkinuora aloittaa penkillä ja Christian Heljanko katsomossa.

Suomen kokoonpano Itävaltaa vastaan

Maalilla:
33 Emil Larmi
(45 Jussi Olkinuora)

1. kenttä
70 Teemu Hartikainen – 65 Sakari Manninen – 96 Mikko Rantanen
4 Mikko Lehtonen – 55 Atte Ohtamaa

2. kenttä
84 Kaapo Kakko – 74 Antti Suomela – 42 Kasperi Kapanen
3 Olli Määttä – 50 Miika Koivisto

3. kenttä
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
52 Mikael Seppälä – 2 Ville Pokka

4. kenttä
29 Ahti Oksanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
6 Niklas Friman – 23 Nikolas Matinpalo


New Jersey Devils - Florida Panthers
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets