Velobet

Kuva: Bildbyrån

Saksa voitti isäntämaa Latvian ja Venäjä Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen viimeisissä otteluissa tiistai-iltana Suomen aikaa. Samalla varmistuivat myös turnauksen viimeiset pudotuspelijoukkueet.

Suomalaisen Toni Söderholmin valmentaman Saksan voitto varsinaisella peliajalla tarkoitti sitä, että Saksan lisäksi myös Kanada selvisi kuin selvisikin pudotuspeleihin. Latvialle olisi riittänyt jopa jatkoaikatappio puolivälieräpaikkaan, jolloin Kanada olisi jäänyt ulos MM-kisojen pudotuspeleistä ensimmäistä kertaa historiassaan.

Aiemmin paikan pudotuspeleissä olivat B-lohkossa varmistaneet jo Suomi ja USA. USA:n viimeisen kierroksen voitto Italiasta tarkoitti kuitenkin sitä, että yhdysvaltalaiset nousivat lohkon kärkeen ja Leijonien oli tyydyttävä lohkon kakkossijaan.

A-lohkossa Venäjän voitto tarkoitti sitä, että joukkue eteni pudotuspeleihin lohkon voittajana, ja kohtaa siten heti puolivälierissä Kanadan äärimmäisen herkullisessa otteluparissa. Lohkon kakkoseksi tuli Sveitsi, joka saa puolivälieräottelussa vastaansa Saksan. Näin kisojen välierissä nähdään yksi edes kohtalainen yllättäjä.

Lohkon kolmanneksi ja sitä kautta Leijonien puolivälierävastustajaksi tuli Tšekki. Viimeisen jatkopaikan A-lohkossa nappasi Slovakia, joka kohtaa puolivälierissä USA:n.

Suomi saa lohkon kakkossijansa myötä kotiedun puolivälieriin, mikä tarkoittaa, että joukkue saa pelata ottelunsa Riika-Areenalla, missä se pelasi alkulohkon ottelunsakin. Kaikki MM-kisojen puolivälieräottelut pelataan tämän viikon torstaina. Otteluiden voittajat jatkavat välieriin, jotka pelataan lauantaina. Kisat huipentuvat sunnuntaina pelattavaan finaaliin.

Lohkovaiheen viimeisen päivän tulokset varmistivat myös sen, että Italia ja Valko-Venäjä putoavat kisojen päätteeksi ykkösdivisioonaan.

Otteluparit MM-kisojen puolivälieriin:

Sveitsi – Saksa 3.6. klo 16:15

USA – Slovakia 3.6. klo 16:15

Venäjä – Kanada 3.6. klo 20:15

Suomi – Tšekki 3.6. klo 20:15


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets