Vuoden 2011 maailmanmestari Mikael Granlund liittyy Leijonien MM-joukkueeseen. Henri Jokiharju ja Miro Aaltonen eivät pelaa MM-kisoissa.

Nashville Predatorsin hyökkääjä Mikael Granlund liittyy Leijonien MM-joukkueen mukaan. Granlundin kausi päättyi maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun Nashville hävisi NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen neljännen ottelun Colorado Avalanchelle.

– Kauden jälkeen tehtävät terveystarkastukset ovat takana ja Granlund on saanut Nashvillen organisaatiolta luvan tulla MM-kisoihin, mikä on hieno juttu, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Granlund pelasi tällä kaudella uransa toiseksi tehokkaimman kauden NHL:ssä. 80 runkosarjan otteluun syntyi 64 (11+53) tehopistettä. Oululainen oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain hyökkääjä. Maajoukkueessa 30-vuotias Granlund on voittanut maailmanmestaruuden jo kertaalleen, vuonna 2011 Slovakiassa.

Lehtinen kertoo sekä keskushyökkääjä että laiturina pelaamaan pystyvän Granlundin olevan innoissaan mahdollisuudesta pelata kotikisoissa. Vielä ei ole tietoa, pelaako Granlund jo MM-kisojen avauspelissä Norjaa vastaan perjantaina.

Granlundin valinnan myötä Miro Aaltonen jättää leijonajoukkueen. Pekingissä kultaa voittanut sentteri joutuu näin jättämään MM-leirityksen kesken aivan kalkkiviikoilla.

Myös Henri Jokiharjun osalta on päädytty siihen, ettei puolustaja liity enää joukkueen vahvuuteen. Yksi Suomen neljästä NHL-vahvistuksesta liittyi joukkueen mukaan jo viime viikolla, mutta joutui viikonlopun jälkeen sivuun joukkueen toiminnasta oireettoman koronatartunnan takia. Selkeäksi vahvistukseksi luokiteltavan Jokiharjun menettäminen on valitettava isku joukkueelle.

– Arvio tilanteesta on tehty pelaajan ja koko joukkueen kannalta. Kyse on terveydellisestä ratkaisusta, joukkueen lääkäri Tuomo Naalisvaara toteaa.

Suomen joukkueessa on nyt 25 pelaajaa, mikä on myös se määrä, jonka MM-kisoihin saa nimetä. Yhtäkään kisapassia ei kuitenkaan ole vielä leimattu. Jukka Jalonen on myös perinteisesti halunnut joukkueeseensa neljä täyttä pakkiparia, joten voi olla, että muutoksia tullaan vielä näkemään ennen kuin kiekko tippuu jäähän.

Jääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina. Suomi pelaa avauspäivänä Norjaa vastaan klo 20:20. Seuraava ottelu on edessä lauantaina, jolloin Suomi kohtaa Latvian niin ikään klo 20:20.

Suomen MM-joukkue 11.5.

Maalivahdit:
29 Säteri Harri
35 Tuohimaa Frans
45 Olkinuora Jussi

Puolustajat:
2 Pokka Ville
3 Friman Niklas
4 Lehtonen Mikko
38 Hietanen Juuso
42 Vatanen Sami
50 Seppälä Mikael
55 Ohtamaa Atte

Hyökkääjät:
10 Armia Joel
12 Anttila Marko
21 Innala Jere
24 Björninen Hannes
25 Rajala Toni
51 Filppula Valtteri
52 Palmu Petrus
61 Nurmi Markus
64 Mikael Granlund
65 Manninen Sakari
70 Hartikainen Teemu
76 Sallinen Jere
80 Mäenalanen Saku
82 Pesonen Harri
91 Lammikko Juho