Velobet

Hannes Björninen on Suomen tärkeimpiä puolustussuunnan pelaajia. Jopa neljään nollapeliin lohkovaiheen aikana Leijonat auttanut sentteri ei kuitenkaan mieti lohkovoittoa – ainoa tavoite on mestaruus, minkä eteen peliä on pyritty kehittämään peli peliltä.

Suomi kaatoi tiistai-iltana Tšekin tyylipuhtaasti 3–0 ja varmisti MM-kisojen B-lohkon voiton. Samalla varmistui se, että Leijonat välttää puolivälierissä Kanadan ja pääsee aloittamaan pudotuspelitaipaleensa Slovakiaa vastaan.

Selvistä lukemista huolimatta ottelu näytti kuitenkin katsomon puolelle todella tasaiselta väännöltä, josta tehokkaampi Suomi käänsi itselleen voiton. Leijonien nelosketjua johtava Hannes Björninen teki saman tulkinnan jään pinnasta.

– Tosi tiukka ottelu.

– Aika vähän paikkoja oli ylipäätään molempiin päihin. Molemmat joukkueet yritti puolustaa tiukasti ja rakentaa peliä sen päälle.

Björninen joutui varmasti yhteen uransa kovimmista paikoista, sillä Suomen ”shutdown-ketjun” kapellimestari pääsi puolustamaan pääosin maailman parhaimpiin hyökkääjiin kuuluvien David Krejcin tai Tomas Hertlin ketjuja vastaan.

– Vastustajalla on laatujoukkue ja tosi paljon vaarallisia pelaajia, Björninen kertoi.

– Tiukkaa kamppailua, ja tosi paljon sai tehdä töitä, että pysyi kiekossa. Ja kyllähän Tšekin yksilötaidon kanssa sai olla tarkkana koko ajan.

Vaikeasta vastustajasta huolimatta Leijonat juhli jo neljättä nollapeliään tässä turnauksessa. Seitsemässä alkulohkon ottelussa Suomea vastaan tehtiin vain neljä maalia. Leijonien puolustuspelin tehokkuus on tällä hetkellä jopa historiallisella tasolla. Se, jos mikä, on tärkeä tekijä myös tulevassa mestaruustaistossa.

– Siihen on hyvä rakentaa. Tällaisia nämä pelit tulee olemaan jatkossakin. Tiukasti puolustetaan, ja sitten pitää iskeä, kun on paikka.

Lohkovoitolla Leijonat varmisti, että se kohtaa A-lohkon neljänneksi tulleen joukkueen puolivälierissä torstaina. Tänään varmistui, että tuo joukkue on Slovakia. Björninen ei kuitenkaan ole uhrannut ajatuksia sille, mikä joukkue puolivälierissä vastaan tulee.

– Ei sillä ole väliä. Slovakiakin on vahva joukkue, ja siellä on Tšekin tapaan yksilötaitoa ja hyökkäyspään vaarallisuutta riittämiin. Yritetään rakentaa omaa peliä vielä paremmaksi ennen sitä.

Vaikka lohkovoitto onkin kova saavutus, ei Pelicansissa kautensa päättänyt sentteri ole luonut silmäystäkään lohkosijoituksiin turnauksen aikana. Lohkon voittaminen on vain välietappi. Aito tavoite siintää vielä kolmen voiton päässä.

– Itse en ole taulukkoa miettinyt yhtään. Peli kerrallaan mennään, ja yritetään joka pelissä sekä voittaa että kehittää omaa peliä paremmaksi. Tarkoitus on olla parhaimmillaan, kun pelit kovenee. Se on ollut meille tärkeintä koko ajan.

Juuri nyt näyttää siltä, että siinä on onnistuttu. Tämän leijonajoukkueen horjuttamiseen tarvitaan jotain todella poikkeuksellista.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets