ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Liigan runkosarja saatiin pakettiin keskiviikkona, ja pudotuspelien ensimmäinen kierros alkaa jo perjantaina 15.4. Liigan maanantaina julkaiseman tiedotteen mukaan pudotuspelejä ei pelata kuplaolosuhteissa, vaan normaalisti usealla eri paikkakunnalla. Jokainen pudotuspeleihin selvinnyt joukkue pelaa kotiottelunsa kotiareenallaan normaalikäytännön mukaisesti.

”Koronakuplassa” pelaamisesta on hyviä kokemuksia esimerkiksi NBA:n ja NHL:n pudotuspelien osalta viime syksyltä. Myös Suomessa harkittiin pitkään, olisiko Liigan välierät ja finaalipelit syytä pelata kuplassa. Lopulta Liigan johto kuitenkin päätti, että ottelut pelataan normaalin käytännön mukaisesti, vaikkakin entisestään tehostetuin turvatoimin.

Pudotuspelien otteluohjelma tulee kuitenkin poikkeamaan normaalista. Ensimmäisellä kierroksella kohtaavat runkosarjan sijoille 7–10 selviytyneet joukkueet. Nämä pelaavat CHL:stä tutulla kahden ottelun systeemillä. Joukkueet pelaavat yhden ottelun kummankin kotiareenalla, ja kahden ottelun maaliero ratkaisee otteluparin voittajan.

Kahdeksan parhaan joukkueen puolivälierät alkavat maanantaina 19.4. Normaalin paras seitsemästä -sarjan sijaan kaikki pudotuspelisarjat tästä eteenpäin – välierät ja finaalit mukaan lukien – pelataan kuitenkin paras viidestä -systeemillä. Ottelut etenevät NHL:stä tuttuun tapaan, jossa pelataan kaksi ottelua putkeen toisen joukkueen kotiareenalla, ennen siirtymistä toiselle paikkakunnalle.

– Keskitetyn kuplan merkittävin tavoite oli, että erittäin tiukoilla turvatoimilla ja päivittäisellä testaamisella saataisiin mahdollisten positiivisten testitulosten ilmetessä vain yksittäiset henkilöt eristettyä. Teimme asiassa hyvää yhteistyötä lääkärien kanssa, mutta lopulta kuitenkin arvioimme, että tämä etu ei keskitetyssä kuplassa ole saavutettavissa. Siksi kevään playoffs-ottelut pelataan normaalisti eri paikkakunnilla entisestään tehostetuin turvatoimin, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoo sarjan virallisessa tiedotteessa.

Muutokset pudotuspelien otteluohjelmaan ovat vielä mahdollisia. Tilannetta seurataan tapauskohtaisesti, ja tartuntatilanteen pahentuessa ottelusarjojen lyhentämiset tai jopa keskeyttämiset ovat mahdollisia.

Mikäli kaikki etenee suunnitellusti, on Liigan mestari selvillä viimeistään 13. toukokuuta. Leijonien MM-kisojen leiriryhmä kokoontuu 4.5., ja MM-kisoihin valmistava Tšekin EHT-turnaus alkaa 12.5. MM-kisat alkavat Latviassa 21. toukokuuta. Kisojen tarkemman ohjelman voit katsoa täältä.

Aikataulusta johtuen on todennäköistä, että ainakaan Liigan finaalijoukkueista ei pelaajia Tšekin EHT-turnauksessa nähdä. Todennäköisesti Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen nimeääkin leiriryhmään vain sellaisia pelaajia, joiden tietää selviävän lopulliseen MM-kisajoukkueeseen, ja nämä liittyvät Leijonien vahvuuteen Liigakauden päätyttyä.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets