ComeOn

Kuva: Alexey Chernyadyev, Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Leo Komarov siirtyy Pietariin, SKA:n paitaan: hän ilmoitti asiasta tunteikkaan viestin saattelemana, minkä hän julkaisi henkilökohtaisella Twitter-tilillään.

NHL-seura New York Islanders ilmoitti lokakuun loppupuolella lähettäneensä suomalaishyökkääjä Leo Komarovin AHL:ään, vain yhden ylhäällä pelatun NHL-ottelun jälkeen.

Tuon uutisen tultua julki moni alkoi jo spekuloida suomalaisen paluulla takaisin Eurooppaan, ja mitä todennäköisimmin KHL:ään. Nyt tuosta huhuilusta tuli totisinta totta, sillä Komarov kertoi Twitter-tilillään NHL-uransa olevan ohitse, ja paljasti samalla tehneensä sopimuksen KHL-jätti Pietarin SKA:n kanssa.

Mitä Komarovin paluu KHL:ään tarkoittaa Leijonien kannalta?

NHL:ssä kaudella 2012-13 Toronto Maple Leafsia edustanut, ja sitten uudelleen kaudeksi 2014-15 kanadalaisseuraan palannut, Leo Komarov edusti NHL-urallaan kahta NHL-seuraa eli Maple Leafsia ja Islandersia.

NHL:ssä pelatessaan Komarov oli hyvin harvakseltaan Leijonien käytössä, ja itse asiassa hänet on viimeksi nähty Suomen paidassa vuoden 2016 World Cupissa. Komarovin kohdalla pääsy maajoukkueeseen estyi, kun hän teki muutamia vuosia sitten henkilökohtaisen sopimuksen ulkomaalaisen vedonlyöntiyhtiön kanssa.

Noihin aikoihin Komarov ilmoitti, että hän on mitä todennäköisimmin pelannut viimeiset ottelunsa Leijonien paidassa. Ovi maajoukkueessa pelaamiselle ei kuitenkaan koskaan ole sulkeutunut lopullisesti. Koronaviruspandemian keskeytettyä kauden 2019-2020, nykyisin 34-vuotias suomalaiskonkari palasi Suomeen. Tuolloin hän antoi haastattelun MTV:lle, jossa hän puhui myös mahdollisesta paluustaan Leijoniin.

– Tässä on tullut perheenlisäystä ja kaudet ovat olleet pitkiä. Ei ole ollut oikein aikaa lähteä MM-kisoihin.

– Ajoittain on joo (haluja pelata Leijonissa). Joskus on ja taas sitten ei ole. Viime kaudella olisi ollut ehkä sauma, mutta sitten tuli pieniä ongelmia. Kaksi vuotta sitten taas ei. Mutta aina, kun kausi pelataan loppuun, niin silloin katsotaan, että missä mennään.

Nyt, kun Komarovin NHL-ura on paketissa ja KHL-kausi on esimerkiksi selkeästi NHL-kautta lyhyempi, Leijonien matkaan lähteminen eittämättä helpottuu. On siis täysin mahdollista, että Komarovin KHL-paluu on loistouutinen myös Suomen jääkiekkomaajoukkueelle – kenties tulevia olympialaisia ja MM-kisoja ajatellen.


Calgary Flames - Seattle Kraken
New Jersey Devils - Florida Panthers