Suomi koki toisen peräkkäisen tappionsa Sveitsin EHT:lla lauantaina, kun joukkue hävisi Ruotsille rangaistuslaukauskisan jälkeen 3-4.

Suomi oli ensimmäisen erän ottavana osapuolena. Vaikka maaleja ei kummassakaan päädyssä nähtykään, vei Ruotsi peliä voittaen erän laukaukset jopa 6-14. Ruotsin hallintaa selitti osittain Mikael Ruohomaan erän puolessavälissä ottama jäähy.

Toisen erän alussa Tre Kronorin hallinta tuotti tulosta, kun Marcus Sörensen siirsi Ruotsin johtoon. Länsinaapurin johtoasema ei kuitenkaan ehtinyt vanhentua kauaa. Vain kolme minuuttia myöhemmin Ruohomaa toi Suomen tasoihin Samin Nikun esityöstä. Maali syntyi ylivoimalla. Ruotsi kuitenkin pääsi tauolle johtoasemassa. Oscar Lindberg löysi upealla syötöllä Emil Heinemanin, jonka uran ensimmäinen A-maaottelumaali siirsi Tre Kronorin takaisin johtoon. Toinen erä oli ensimmäistä tasaisempaa vääntöä, ja laukaukset menivät Ruotsille 11-14.

Suomi sai kolmanteen erään unelma-alun. Vain minuutin pelin jälkeen Joona Ikonen tasoitti pelin yhteen yhteen, ja kaksi minuuttia myöhemmin Markus Granlund vei Leijonat johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa. Ruotsi ei kuitenkaan antautunut näin helposti. Myös seuraava maali tuli nopeasti, sillä Jesper Olofsson toi Ruotsin takaisin tasoihin hieman alle kuuden minuutin kohdalla. Erän loppu olikin sitten melko tapahtumaköyhää peliä, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Kolmannen erän laukaukset menivät Ruotsille 11-16.

Jatkoajalla ei juuri paikkoja nähty, ja voittajaa lähdettiin hakemaan rankkarikisasta. Mitään maalijuhlaa ei rangaistuslaukauksissa nähty, sillä kumpikin joukkue onnistui viidellä yrittämällään vain kertaalleen. Äkkikuolemaperiaatteella jatkuneessa kisassa Ruotsi veti pidemmän korren, kun Sörensen upotti ratkaisevan rankkarin Lassi Lehtisen selän taakse.

Tappio oli jo Suomen toinen kahdessa Sveitsin EHT:n ottelussa.

Suomi – Ruotsi 3-4 vl. (0-0, 2-1, 1-2, 0-0, 1-0)

1-0 Marcus Sörensen (Martin Lundberg)
1-1 Mikael Ruohomaa (Sami Niku, Harri Pesonen)
2-1 Emil Heineman (Oscar Lindberg)
2-2 Joona Ikonen (Joonas Kemppainen, Eemeli Suomi)
2-3 Markus Granlund (Teemu Hartikainen )
3-3 Jesper Olofsson
4-3 Marcus Sörensen (ratkaiseva rangaistuslaukaus)