Suomi hävisi MM-kotikisojen kenraaliottelussa Ruotsille 4–3 sunnuntaina Tukholmassa. MM-kisat alkavat perjantaina Norjaa vastaan.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kierrätti kokoonpanoaan merkittävästi lauantaiseen Tšekki-otteluun nähden. Vain 1. ja 2. kentällisen puolustajaparit Atte OhtamaaVille Pokka ja Mikko LehtonenJuuso Hietanen pysyivät ennallaan edellispäivän koitoksesta. Muuten jokaisessa hyökkäysketjussa tai pakkiparissa nähtiin vähintään yksi uusi pelaaja. Myös aloittava maalivahti vaihdettiin Jussi Olkinuorasta Harri Säteriin.

Todennäköistä on, että valmennusryhmän tärkein tavoite Ruotsin EHT:llä olikin saada mahdollisimman paljon infoa MM-leirityksessä mukana olevista pelaajista ennen lopullisen kisajoukkueen nimeämistä.

Mutta vaikka tuloksen hankkiminen ei missään kohtaa ollut Beijer Hockey Gamesin pääprioriteetti, joutuu johtoryhmä silti kriittisesti pohtimaan myös pelillisiä epäkohtia. Suomi jäi neljän joukkueen turnauksessa viimeiseksi hävittyään ensin Sveitsille 2–3, sitten Tšekille 1–3 ja viimeisenä Ruotsille 4–3. Kolme varsinaisen peliajan tappiota kertoo pelillisestä umpisolmusta, ja on omiaan nostamaan synkkiä pilviä MM-kotikisojen taivaalle.

Avicii Arenalla nähtiin värikäs naapurimaiden kohtaaminen

Leijonien alku Ruotsi-otteluun oli huonoin mahdollinen. Max Friberg vei isäntäjoukkueen johtoon jo 49 sekunnin pelin jälkeen Joel Kellmanin voitettu taistelun irtokiekosta jopa kolmea Suomen pelaajaa vastaan.

Suomi ei shokkimaalista herännyt. Lisää tuli jo viiden minuutin kohdalla, kun Rasmus Dahlin ja Emil Bemström puhkoivat Leijonien puolustuksen ja petasivat Joakim Nordströmille mahtavan maalipaikan.

Sakari Manninen toi Suomen kuitenkin peliin mukaan jo erittäin tapahtumarikkaan erän seitsemännellä minuutilla. Keskushyökkääjä katkaisi heikon ruotsalaissyötön keskialueelle, nosti pelin Ruotsin alueelle ja Magnus Hellbergin terävällä rannelaukauksella.

Toisessa erässä oli Leijonien vuoro tehdä nopea avausmaali. Jälleen asialla oli Manninen, jolle jäi Teemu Hartikaisen hyvän kulmapelin ja Harri Pesosen taitavan maalineduspelin ansiosta tyhjää tilaa Ruotsin maalin edessä. Olympiavoittaja ei erehtynyt, vaan kiekko löytyi Ruotsin maalin yläkulmasta.

19 sekuntia ennen erän loppua Tre Kronor kuitenkin otti johtoasemansa takaisin. Suomalaisten purku jäi hieman onnekkaastikin Rasmus Asplundille, joka petasi Kellmanille lähes varman maalipaikan.

Kolmannessa erässä Ruotsi siirtyi uudestaan kahden maalin johtoon. Kotijoukkue liikutti kiekkoa taitavasti ylivoimalla ja onnistui pelaamaan sen Suomen neliön läpi, minkä jälkeen Bemströmin rannelaukaus yllätti Säterin Leijonien maalilla.

Suomi kuitenkin kuittasi vain 12 sekuntia myöhemmin. Jälleen asialla oli kakkosketju. Hartikainen toi kiekon röyhkeästi Ruotsin puolustusalueelle ja Pesonen pääsi iskemään sen Hellbergin varusteiden kautta maaliin.

Enempää maaleja ottelussa ei kuitenkaan nähty ja Ruotsi vei ottelun voiton 4-3.

Suomen kokoonpano Ruotsia vastaan

Maalilla:
29 Harri Säteri
35 Frans Tuohimaa

1. kenttä
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 52 Petrus Palmu
55 Atte Ohtamaa (A) – 2 Ville Pokka

2. kenttä
82 Harri Pesonen – 65 Sakari Manninen (A) – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

3. kenttä
21 Jere Innala – 51 Valtteri Filppula (C) – 40 Joel Armia
50 Mikael Seppälä – 10 Henri Jokiharju

4. kenttä
25 Toni Rajala – 91 Juho Lammikko – 61 Markus Nurmi
3 Niklas Friman – 7 Oliwer Kaski