Leijonat aloittavat valmistautumisen MM-kotikisoihin pääsiäisviikolla, kun joukkue leireilee Tanskassa. Leirin aikana Suomi kohtaa Tanskan kahdesti, 13.4. ja 14.4.

Leirille in nimetty nimekäs joukkue, jossa on jopa 14 helmikuussa olympiakultaa voittanutta pelaajaa. Joukkueeseen nimettiin myös viisi A-maajoukkueen ensikertalaisia.

Debyytin Leijonissa tulevat Tanskassa tekemään puolustajta Kalle Maalahti ja Nuutti Viitasalo sekä hyökkääjät Eemil ErholtzJuuso Könönen ja Valtteri Ojantakanen.

– Meillä on koossa varsin kokenut ja kovatasoinen ryhmä heti ensimmäisestä viikosta alkaen. Tällä on varmasti iso merkitys kisoihin valmistautumisessa, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Tanskan leirin jälkeen Suomi kohtaa Norjan kahdesti kotonaan. Ottelut pelataan 21.4. Joensuussa ja 22.4. Kuopiossa. Noihin otteluihin kokoonpanoa tullaan päivittämään hieman nyt nimetystä.

– Tällä ryhmällä aloitetaan. Tanskan jälkeen edessä on kotimaan viikko, jonne kokoonpano julkistetaan pääsiäisen aikana. Sen voimme jo kertoa, että olympiajoukkueen kapteeni Valtteri Filppula liittyy mukaan joukkueeseen Joensuussa, GM Jere Lehtinen kertoo.

Suomen ensimmäinen MM-leiriryhmä

Maalivahdit
30 Westerholm Niclas
35 Tuohimaa Frans*
45 Olkinuora Jussi*

Puolustajat
2 Pokka Ville*
3 Friman Niklas*
7 Kaski Oliwer
18 Maalahti Kalle
34 Viitasalo Nuutti
38 Hietanen Juuso*
42 Vatanen Sami*
52 Pelli Arttu

Hyökkääjät
15 Aaltonen Miro*
20 Ojamäki Niko*
21 Könönen Juuso
23 Nenonen Markus
24 Björninen Hannes*
25 Petman Ville
28 Nättinen Joonas*
37 Erholtz Eemil
39 Ojantakanen Valtteri
60 Granlund Markus*
65 Manninen Sakari*
70 Hartikainen Teemu*
82 Pesonen Harri*

*Pelaaja kuului Leijonien olympiajoukkueeseen.