ComeOn

Emil Larmi jatkaa maalilla ja hyökkäysketjut ovat samassa koostumuksessa kuin lauantain Itävalta-pelissä, kun Suomi kohtaa tiistai-iltana Tanskan. Signaali ketjuruletin loppumisesta on selkeä.

Leijonat kohtaa tiistai-iltana klo 20:20 Tanskan jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan. Kummallakaan joukkueella ei ole pelissä panosta, sillä Suomi on varmasti lohkon kolmas, kun taas Tanska ei voi enää kivuta mukaan pudotuspeleihin.

Suomelle kyseessä on kuitenkin tärkeä valmistava ottelu torstaina pelattavia puolivälieriä ajatellen. Leijonien kannalta oleellista onkin, että kokeilut on nyt kokeiltu ja valmennus on päättänyt kokoonpanon, jolla ratkaisupelejä lähdetään voittamaan.

Emil Larmi jatkaa Suomen maalilla ja on selvästi vienyt Leijonien ykkösvahdin paikan Jussi Olkinuoralta. Larmille annettiin turnauksen alussa mahdollisuus ykkösveskarin tontin lunastamiseen, ja lahtelaisen otteet ovat selvästi vakuuttaneet valmennusjohdon siinä määrin, että Larmi torjuu Leijonien maalilla myös pudotuspeleissä, jos mitään ihmeellistä ei tapahdu.

Myös viime peleissä hieman eläneet hyökkäysketjut ovat löytäneet muottinsa. Paljon kritiikkiä saanut, mutta Jukka Jalosen ylistämä, ykkösketju on samassa muodossa kuin koko turnauksen ajan. Kasperi Kapanen jatkaa kakkosketjun ja Joel Armia kolmosketjun oikeassa laidassa, eli nämäkin ketjut näyttävät nyt saaneen lopullisen muotonsa. Nelosketjun toisen laiturin paikan on itselleen lunastanut Ahti Oksanen.

Oletettavaa on, että Suomi kohtelee Tanska-ottelua valmistautumisena torstain puolivälierään, jolloin MM-kisojen kohtalonotteluun lähdettäneen täysin samalla kokoonpanolla kuin tiistain kamppailuun.

Suomen kokoonpano Tanskaa vastaan

Maalilla:
33 Emil Larmi
(45 Jussi Olkinuora)

1. kenttä
70 Teemu Hartikainen – 65 Sakari Manninen – 96 Mikko Rantanen
4 Mikko Lehtonen – 55 Atte Ohtamaa

2. kenttä
84 Kaapo Kakko – 74 Antti Suomela – 42 Kasperi Kapanen
3 Olli Määttä – 50 Miika Koivisto

3. kenttä
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
52 Mikael Seppälä – 2 Ville Pokka

4. kenttä
29 Ahti Oksanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
6 Niklas Friman – 23 Nikolas Matinpalo


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders