Velobet

Kuva: s.yume, Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Leijonien olympiapaidat julkaistiin tuleviin Pekingin olympialaisiin: Suomea pidetään yhtenä olympiaturnauksen ennakkosuosikeista.

Vuoden 2022 Pekingin olympialaiset tulevat olemaan lukuisille jääkiekon ystäville jälleen se odotettu kauden kohokohta, joka päästään kokemaan aina neljän vuoden välein.

Edellä mainitussa lauseessa sana ”jälleen” perustuu siihen, että vuoden 2018 olympialaisissa NHL-pelaajia ei nähty, mutta nyt maailman parhaat jääkiekkoilijat tulevat valloittamaan jälleen olympiajäät; tämä on seurausta NHL:n tuoreesta työehtosopimuksesta, joka sallii pelaajien osallistumisen kesken NHL-kauden olympialaisiin.

Toistaiseksi olympialaisiin valittava Leijonien joukkue ei ole vielä tässä vaiheessa tiedossa, joskin jotkin nimet ovat aivan satavarmoja jokaisen vähääkään jääkiekkoa seuraavan papereissa. Sen sijaan se tiedetään nyt, millaisissa pelipaidoissa Suomen jääkiekkomaajoukkue Pekingin olympiajäille luistelee – sekä naisten että miesten joukkueen toimesta.

Leijonien ja Naisleijonien pelipaidat julkaistiin viime viikonloppuna pelatun Karjala-turnauksen yhteydessä, missä Suomi kaatoi Venäjän ja Tšekin, mutta joutui sitten nöyrtymään perinteisessä isänpäivän ottelussa ennen kaikkea ylivoimalla hurjastelleelle Tre Kronorille.

Pelipaidoista julkaistussa kuvassa koti- ja vieraspaitaan olivat sonnustautuneet maajoukkueesta tutut ex-pelaajat, Annina Rajahuhta ja Kimmo Timonen.

Pelipaidoissa komeilevasta jättikokoisesta Leijonasta ei jää ainakaan kenellekään epäselvyyttä siitä, minkä maan pelipaidasta tässä on kyse; itse asiassa paidat muistuttavat hyvin paljon Pyeongchangin olympialaisissa vuonna 2018 nähtyjä paitoja.

Osa Leijonien kannattajista on kaivannut Leijona-vaakunan yhteyteen Suomi-tekstiä – osa taas on ottanut uudet pelipaidat hymyilevin suin vastaan; itse asiassa myös monet ulkomaalaiset jääkiekon ystävät ovat kehuneet Suomen koti- ja vieraspaitoja todella komeiksi, jopa kateellisina.

Mitä sinä olet mieltä: Leijonien olympiapaidat – jatkoon vai ei jatkoon?


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes