Leijonien joukkue Karjala-turnaukseen julkaistiin maanantaina. Suomi kohtaa kotiturnauksessaan Sveitsin, Tšekin ja Ruotsin.

Leijonat avaa kiekkokautensa Tampereella pelattavalla Karjala-turnauksella marraskuun puolivälissä. Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen nimesi turnaukseen joukkueen, joka koostuu 18 SM-liigan pelaajasta, kuudesta Ruotsin SHL:n pelaajasta ja kolmesta Sveitsin pääsarjassa pelaavasta pelaajasta.

Joukkueessa on useita leijonafaneille ennestään tuttuja pelaajia, mukaan lukien maailmanmestarit Niklas Friman, Hannes Björninen ja Petteri Lindbohm. Mukaan mahtuu myös kuusi A-maajoukkueen ensikertalaista. Sekä Roope Taponen, Jesper Mattila, Henrik Borgström, Niko Huhtanen, Ville Koivunen että Kristian Vesalainen tekevät Karjala-turnauksessa ensiesiintymisensä Leijonissa.

Leijonat pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Sveitsiä vastaan klo 18:30 torstaina 9. marraskuuta. Saman viikon lauantaina Suomi kohtaa Tšekin klo 17:00. Karjala-turnaus huipentuu perinteiseen isänpäivän otteluun Ruotsia vastaan.

Kaikki Leijonien ottelut pelataan Tampereen Nokia Arenalla. Muista Karjala-turnauksen otteluista torstaina pelattava Ruotsin ja Tšekin välinen kamppailu pelataan Växjössä. Lauantainen Ruotsin ja Sveitsin välinen ottelu ja sunnuntain kamppailu Tšekin ja Sveitsin välillä pelataan niin ikään Nokia Arenalla.

Perjantaina 9. marraskuuta, jolloin vuorossa ei ole ollenkaan otteluita, Nokia Arenalla järjestetään maksuton Suomikiekkopäivä. Leijonien harjoitukset ovat avoimet kaikille, minkä lisäksi maajoukkueen pelaajat jakavat nimikirjoituksia ja kaukalossa nähdään 3 vs. 3 -tähdistöturnaus sekä LIDL-taitokisan välierät ja finaalit. Saman päivän iltana areenalla pelataan Suomen ja USA:n välinen alle 18-vuotiaiden poikien maaottelu.

Lippuja Karjala-turnauksen peleihin voi ostaa Lippu.fi:n kautta. Lisäksi Leijonien ottelut voi katsoa maksutta TV5-kanavalta.

Leijonien joukkue Karjala-turnaukseen

Maalivahdit:
Heljanko Christian (Tappara)
Taponen Roope (HIFK)

Puolustajat:
Friman Niklas (Ilves)
Laaksonen Oskari (Luleå HF)
Leskinen Otto (Tappara)
Lindbohm Petteri (HIFK)
Mattila Jesper (KalPa)
Niku Sami (JYP)
Riikola Juuso (SCL Tigers)
Saarijärvi Vili (SCL Tigers)
Seppälä Mikael (HV71)
Vittasmäki Veli-Matti (Tappara)

Hyökkääjät:
Björninen Hannes (Örebro HK)
Borgström Henrik (HV71)
Erholtz Eemil (Ässät)
Huuhtanen Niko (Jukurit)
Ikonen Joona (Ilves)
Jääskä Juha (HIFK)
Koivunen Ville (Kärpät)
Kuokkanen Janne (Malmö Redhawks)
Levtchi Anton (Tappara)
Mattila Julius (Lukko)
Oksanen Ahti (IK Oskarshamn)
Repo Sebastian (Lukko)
Suomela Antti (Lausanne HC)
Turkulainen Jerry (JYP)
Vesalainen Kristian (HIFK)

Leijonien ottelut Karjala-turnauksessa

Torstaina 9.11. klo 18:30: Sveitsi – Suomi
Lauantaina 11.11. klo 17:00: Suomi – Tšekki
Sunnuntaina 12.11. klo 17:00: Suomi – Ruotsi