Leijonat kokoontuu yhteen ensi kertaa ennen toukokuun 12. päivä alkavia MM-kotikisoja pääsiäismaanantaina. Ensimmäiseen MM-leirijoukkueeseen on nimetty 25 pelaajaa, joista kuusi oli voittamassa maailmanmestaruutta keväällä 2022. Joukkuetta täydennetään vielä useaan otteeseen ennen MM-kisojen alkua.

Suomi aloittaa vuoden 2023 MM-kisojen leirityksensä pääsiäisenä. Joukkue kokoontuu yhteen pääsiäismaanantaina, ja ensimmäiset harjoitusottelut ovat vuorossa saman viikon lopussa, kun Leijonat kohtaa kahdesti Norjan. Ottelut pelataan Lillehammerissa 14. ja 15. huhtikuuta.

Ensimmäisessä MM-leirijoukkueessa on mukana rutkasti kokemusta. Viime vuoden maailmanmestareista mukana ovat Jussi Olkinuora, Atte Ohtamaa, Ville Pokka, Niklas Friman, Hannes Björninen ja Marko Anttila. Tuttuun tapaan mukana on kuitenkin myös tuoreempaa leijonaverta, sillä sekä Patrik Puistola että Antti Tuomisto tekevät harjoitusotteluissa ensiesiintymisensä leijonapaidassa.

Kaikkiaan joukkueeseen nimettiin 25 pelaajaa, joista 13 on kotimaan Liigasta, yhdeksän Ruotsin SHL:stä ja kolme Sveitsin pääsarjasta. Nyt nimetty joukkue ei kuitenkaan vielä muistuta lopullista MM-joukkuetta. Kaikissa Euroopan sarjoissa pudotuspelit ovat vielä kesken, eikä NHL:ssä ole päästy edes runkosarjan loppuun. Uusia vahvistuksia joukkueeseen nimetään siis vielä useaan otteeseen.

– Muutoksia tulee jokaisen leiriviikon päätteeksi, sitä mukaa kun potentiaalisia MM-pelaajia vapautuu maajoukkueen käyttöön seurajoukkueista, maajoukkueen GM Jere Lehtinen myönsi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Ensimmäiset vahvistukset liittyvät joukkueeseen jo Norja-otteluiden jälkeen, kun viime vuoden maailmanmestari Harri Pesonen ja Markus Granlund liittyvät joukkueeseen. Kumpikin hyökkääjä on käytettävissä MM-leirin toisessa vaiheessa, jonka aikana Suomi kohtaa Tanskan kahdesti kotonaan. Vaasassa ja Porissa pelattaviin otteluihin on vielä jonkin verran lippuja jäljellä.

Ennen MM-kisojen alkua Suomi kohtaa vielä kahdesti Ruotsin Uumajassa sekä Tšekin, Sveitsin ja Ruotsin osana Tšekin EHT:tä. Vuoden 2023 MM-kisat alkavat 12. toukokuuta.

Leijonien joukkue ensimmäiseen MM-leiritykseen

Maalivahdit
Lehtinen Lassi, TPS
Olkinuora Jussi, Brynäs IF (SHL)

Puolustajat
Friman Niklas, Brynäs IF (SHL)
Matinpalo Nikolas, Ässät
Ohtamaa Atte, Kärpät
Pelli Arttu, HPK
Pokka Ville, Färjestad BK (SHL)
Pulli Valtteri, TPS
Riikola Juuso, SCL Tigers (NL)
Saarijärvi Vili, SCL Tigers (NL)
Tuomisto Antti, TPS

Hyökkääjät
Aaltonen Juhamatti, Jukurit
Anttila Marko, Kärpät
Björninen Hannes, Brynäs IF (SHL)
Hännikäinen Markus, Linköping HC (SHL)
Kuokkanen Janne, HC Fribourg-Gottéron (NL)
Liedes Heikki, KooKoo
Liukas Eetu, HPK
Mattila Julius, Lukko
Oksanen Ahti, IK Oskarshamn (SHL)
Puistola Patrik, Jukurit
Ruohomaa Mikael, Leksands IF (SHL)
Ruotsalainen Arttu, EHC Kloten (NL)
Suomela Antti, Lausanne HC (NL)
Turkulainen Jerry, JYP

Suomen harjoitusottelut ennen MM-kisoja 2023

14. huhtikuuta klo 19:00: Norja – Suomi (Lillehammer)
15. huhtikuuta klo 16:00: Norja – Suomi (Lillehammer)
20. huhtikuuta klo 18:30: Suomi – Tanska (Vaasa)
21. huhtikuuta klo 19:00: Suomi – Tanska (Pori)
27. huhtikuuta klo 20:00: Ruotsi – Suomi (Uumaja)
29. huhtikuuta klo 16:00: Ruotsi – Suomi (Uumaja)
4. toukokuuta klo 19:20: Suomi – Tšekki (Tšekin EHT, Brno)
6. toukokuuta klo 13:00: Sveitsi – Suomi (Tšekin EHT, Brno)
7. toukokuuta klo 13:00: Ruotsi – Suomi (Tšekin EHT, Brno)

Otteluiden alkamisajankohdat voivat vielä muuttua.