ComeOn

Suomi jatkoi voittojen tielle MM-kisoihin valmistavassa Nordic Cupissa.

Leijonat otti torstaina voiton Tanskasta Vaasan Sähkö Areenalla Nordic Cupin ottelussa. Voitto tuli lukemin 3–1, ja se oli osa joukkueen valmistautumista kevään MM-kotikisoihin. Vaasan Sähkö Areena oli loppuunmyyty, ja ennätysyleisö, 5120 katsojaa, seurasi Leijonien vakuuttavaa esitystä.

Leijonien maalit nähtiin avauserässä noin kymmenen minuutin sisällä. Antti Tuomisto vei Suomen 1-0 johtoon Ahti Oksasen ja Hannes Björnisen syötöistä. Janne Kuokkanen teki toisen maalin ylivoimalla, ja syöttöpisteet menivät Juuso Riikolalle ja Patrik Puistolalle. Julius Mattila iski kolmannen osuman Nikolas Matinpalon ja Niklas Frimanin syötöistä.

Tanska pääsi tulostaululle päätöserässä noin viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä, kun Nicklas Jensen onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-1.

Leijonat aloitti ottelun vahvasti ja ratkaisi pelin käytännössä ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Leijonat hallitsi peliä, mutta ei onnistunut maalisaldonsa kasvattamisessa. Kolmannessa erässä Tanska onnistui iskemään yhden kavennusmaalin, mutta missään kohtaa ei joukkueella ollut realistisia mahdollisuuksia kiriä voittoon asti.

Suomen maalivahti Jussi Olkinuora torjui 15 kertaa, kun taas Tanskan maalivahti Frederik Dichow nappasi 25 torjuntaa.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen perjantaina Porissa.


New Jersey Devils - Florida Panthers
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets