Vuoden neljäs ja viimeinen EHT-turnaus on nyt ohi. Leijonat pääsi juhlimaan Tšekin EHT:n voittoa kaadettuaan sunnuntaina Ruotsin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Tällä kaudella nimellä Betano Hockey Games kulkenut Tšekin EHT tarjosi jääkiekon ystäville kuusi jännittävää kohtaamista, kun neljä Euroopan huippumaata hioi joukkuepeliään viimeisissä otteluissa ennen ensi perjantaina alkavia jääkiekon MM-kisoja.

Sekä Suomi että Ruotsi olivat voittaneet kaksi turnauksen aiempaa otteluaan, ja lähtivät näin sunnuntain päätöskierroksella pelaamaan turnausvoitosta.

Kumpikin joukkue lähti otteluun poikkeuksellisella nälällä – todennäköisesti tietäen, että kyseessä oli viimeinen mahdollisuus antaa näyttöjä Tšekin MM-kisoja varten. Avausmaalin teki Leijonat, kun Eemeli Suomi pääsi ohjaamaan Rasmus Rissasen viivavedon Samuel Erssonin ohi. Pian maalin jälkeen Suomi pääsi hieromaan ylivoimaansa, mutta ilman tulosta.

Toisen erän alussa Max Friberg osoitti hienoa henkilökohtaista taitoa ohjaamalla ilmasta NHL-tähti Rasmus Dahlinin vedon Suomen maaliin. Leijonat reagoi kuitenkin takaiskuun hienosti ja siirtyi johtoon vain pari minuuttia myöhemmin, kun avausmaalin syöttänyt Oliwer Kaski lähetti viivalta vedon, joka lipui helposti ohi Erssonin.

Maalitehtailu kuitenkin jatkui vain kaksi minuuttia myöhemmin. Jesper Brodin laukoi ja vasta 18-vuotias Felix Unger Sörum ohjasi pelin jälleen tasoihin. Hullut päivät Brnossa kuitenkin jatkuivat, sillä jälleen peli ehti vanheta vain pari minuuttia, kun punalamppu soi jälleen. Upeaa turnausta pelannut Patrik Puistola pääsi nokikkain Erssonin kanssa Arttu Hyryn hienon kiekonriiston jälkeen, eikä erehtynyt.

Toinen erä loppui rikkonaisesti, ja kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan jälleen ylivoimalla. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ennen kuin vasta kolmannen erän puolivälissä, jolloin Ruotsi lopulta osui ylivoimalla. Harri Säteri torjui upeasti Victor Olofssonin laukauksen, mutta irtokiekossa oli ensimmäisenä Jesper Fröden, joka iski pelin tasoihin.

Kun erän lopussa tai jatkoajalla ei nähty lisämaaleja, lähdettiin ratkaisua hakemaan rangaistuslaukauskilpailusta. Kahden ensimmäisen laukojaparin aikana maalinteossa onnistui vain Oliwer Kaski. Kolmas pari oli jälleen maaliton, minkä jälkeen Dahlin ja Konsta Helenius iskivät limpun pussiin vuorotahdein. Ottelu ratkesi viidenteen laukojapariin, kun Alexander Holz epäonnistui omassa yrityksessään ja Jesse Puljujärvi viimeisteli ratkaisevan maalin tyylillä.

Jääkiekon MM-kisat 2024 pelataan Tšekissä 10.-26.5.

Betan0 Hockey Games 2024 -turnauksen lopulliset sijoitukset

Suomi, 8 pistettä
Ruotsi, 7 pistettä
Sveitsi, 3 pistettä
Tšekki, 0 pistettä

Ottelutulokset

2. toukokuuta 2024

Tšekki-Suomi 1-4
Ruotsi-Sveitsi 2-1

4. toukokuuta 2024

Sveitsi-Suomi 1-3
Tšekki-Ruotsi 0-2

5. toukokuuta 2024

Ruotsi-Suomi 3-4 rl.
Tšekki-Sveitsi 1-2