Leijonien kentät MM-kisojen avausotteluun Norjaa vastaan ovat selvillä. Suomen maalilla aloittaa Jussi Olkinuora olympiakultaa tuoneen Harri Säterin sijasta. Ketjut ovat täynnä Pekingin olympialaisista tuttuja pelaajapareja.

Suomi pelaa perjantai-iltana ensimmäisessä ottelussaan MM-kotikisoissa. Vastassa Leijonille on Norja.

Suomen maalilla aloittaa Pekingin olympialaisissa kultaa torjuneen Harri Säterin sijasta Jussi Olkinuora. Olkinuoralla on hyviä kokemuksia MM-kisoista, sillä hänet valittiin viime vuoden kisoissa turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Olkinuoraa kaavailtiin ennakoissa Leijonien ykkösvahdiksi myös Pekingiin ennen sairastumistaan koronaan.

Sekä KHL:ssä että maajoukkueessa pitkään yhdessä pelanneet Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen saavat rinnalleen Jere Innalan. Kakkosketjua puolestaan johtaa Leijonien kapteeniksi nimetty Valtteri Filppula, joka saa laidoilleen jo olympialaisista tutun ketjukaverin Harri Pesosen sekä Joel Armian.

Myös nelosketju on tuttu jo Pekingistä, sillä Marko Anttilan, Hannes Björnisen ja Saku Mäenalasen kolmikko pelasi samassa muodossa jo olympiakultaa voittaneessa joukkueessa.

Myös puolustuksessa on Pekingistä tuttuja pelaajapareja. Esimerkiksi ykköspari Mikko LehtonenJuuso Hietanen pelasi jo olympialaisissa kaksikkona. Norja-ottelussa Leijonien puolustuksessa on vielä seitsemän puolustajaa, mutta Suomen valmennusryhmä on maininnut, että pyrkii nimeämään turnaukseen vielä kahdeksannen puolustajan.

Nashvillestä joukkueen vahvuuteen tänään liittynyt Mikael Granlund nähdään kaukalossa ensimmäistä kertaa vasta huomenna.

Suomen kentälliset Norja-otteluun

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora
(29 Harri Säteri)

1. kenttä
21 Jere Innala – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2. kenttä
82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula (C) – 10 Joel Armia
50 Mikael Seppälä – 55 Atte Ohtamaa

3. kenttä
25 Toni Rajala – 91 Juho Lammikko – 76 Jere Sallinen
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen (A)

4. kenttä
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
2 Ville Pokka