Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue hävisi ensimmäisen ottelunsa Tšekin EHT-turnauksessa isännille 1-2. Leijonien maalista vastasi uransa ensimmäisen A-maaottelumaalin tehnyt Jukurien Axel Rindell. Tšekille maalinteossa onnistuivat puolestaan Libor Sulak ja Matej Stransky.

Suomen avauserä oli joukkueelta todella heikkoa tekemistä. Tšekki olikin parempi kentän jokaisella osa-alueella. Erän suurin sankari oli Leijonien maalilla pelannut Harri Säteri, joka piti 15 torjunnallaan Suomen mukana pelissä.

Vastoin pelin kuvaa avausmaalin teki kuitenkin Suomi. Teemu Turunen voitti kaksinkamppailun syvällä Tšekki-alueella, minkä jälkeen hän pelasi kiekon viivaan Rindellille. Puolustajan laukaus pomppi hieman onnekkaastikin Roman Willin selän taakse.

Toiseen erään Leijonat tulivat huomattavasti vahvempina, ja alkoivat saada pelin juonesta kiinni. Myös avauserässä totaalisesti takellellut hyökkäyspeli osoitti piristymisen merkkejä. Mikael Ruohomaan johtama kakkoskenttä oli selvästi Suomen vaarallisin, ja Ruohomaa sekä Turunen pääsivätkin kumpikin kertaalleen yrittämään maalintekoa hyvältä tontilta. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.

Huolimatta Leijonien piristymisestä oli toinen erä edelleen Tšekin hallintaa. Joukkue sai palkintonsa erän lopussa, kun Kärpissä menneellä kaudella pelannut Sulak tasoitti pelin viivalaukauksella, joka kimposi maaliin tolpan ja Säterin varusteiden kautta.

Kolmas erä alkoi Leijonien kannalta hankalasti, kun Petteri Lindbohmin kaksiminuuttinen pakotti joukkueen heti erän alkuun alivoimalle. Suomi kuitenkin kesti alivoiman hienosti, minkä jälkeen myös Leijonien hyökkäyspeli antoi parastaan koko ottelun aikana. Kakkosketjun lisäksi myös Petri Kontiolan johtama ykkösvitja alkoi saada pelistä kiinni ja painaa hyökkäyksiä Tšekin päätyyn.

Leijonat eivät kuitenkaan onnistuneet maalinteossa, ja Tšekki rokotti jälleen. Hieman ennen erän puoliväliä Stransky ohjasi isännät ensimmäistä kertaa johtoon. Leijonat sai lopussa vielä vyörytettyä hyökkäyksiä Tšekin maalille, mutta ei onnistunut maalinteossa. Näin isäntäjoukkue vei ottelun nimiinsä lukemin 1-2.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen muistutti ottelun jälkeen, että Suomi lähti peliin joukkueella, jolla oli pitkä pelaamattomuusjakso takanaan.

– Meillä on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet 2,5 kuukautta sitten. Tshekit ovat kuitenkin vetäneet kuusi tai seitsemän peliä. Ehkä se vähän alussa näkyi, mutta pääsimme pikkuhiljaa peliin mukaan, Jalonen kommentoi ottelun jälkeen lehdistölle.

Päävalmentajan mukaan ne yhdeksän pelaajaa, jotka eivät pukeneet otteluun Tšekkiä vastaan, nähdään tänään kaukalossa, kun Suomi kohtaa Venäjän. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 17.