Suomi hävisi jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen ottelun Ruotsille voittomaalikisan jälkeen 1-2. Leijonat aloitti ottelun räväkästi ja hallitsi pelisti pitkiä pätkiä, mutta ei onnistunut kääntämään hallintaansa maaleiksi. Jo kahdessa aiemmassa pelissä esillä ollut tehottomuus vaivasti leijonalaumaa taas pahasti. 

Ensimmäinen erä aktiivista ja vihdyttävää kiekkoa

Suomen ja Ruotsin välinen hegemoniakamppailu alkoi todella vauhdikkaana. Kumpikin joukke aloitti ottelun aggressiivisella otteella. Ruotsi käänsi peliä ylöspäin todella nopeasti, ja onnistuikin ensimmäisten minuuttien aikana testaamaan Leijonien maalille palanneen Emil Larmin päivän kuntoa pariin otteeseen. Suomi taas lähti otteluun fyysisellä otteella ja pääsi vajaan viiden minuutin pelin jälkeen painamaan peliä Ruotsin päähän.

Painostus tuotti myös ottelun ensimmäisen jäähyn, kun Pär Lindholm kampitti itsensä jäähylle. Ruotsin hienosti tässä turnauksessa toiminut alivoima kuitenkin selvitti Leijonien pakkopelin. Ylivoiman jälkeen peli kuitenkin pysyi Suomen hallinnassa. Leijonat karvasi ylhäältä ja aggressiivisesti ja onnistui aiheuttamaan Ruotsin pelin avaamiselle pahoja vaikeuksia.

Erä loppui lähes täydellisessä suomalaishallinnassa. Ruotsi ei päässyt omalta alueeltaan kontrolloidusti pois ollenkaan, ja etenkin Leijonien ykkös- ja nelosketjut onnistuivat saamaan aikaan pitkiä myllytyksiä Tre Kronorin päädyssä. Tauolle lähdettiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Yksi virhe ja Ruotsi rokotti

Toinen erä jatkui lähes suoraan siitä, mihin ensimmäinen päättyi. Suomi painoi peliä Ruotsin päätyyn ja piti peliä hallussaan aktiivisella otteellaan. Juuri, kun Tre Kronor oli päästä peliin mukaan, otti Andre Petersson kahden minuutin jäähyn ja päästi Leijonat ylivoimalle. Suomen ylivoima jäi kuitenkin todellisen torsoksi.

Erän puolivälissä Kaapo Kakko osoitti, miksi hänestä puhutaan yhtenä maailman lupaavimmista pelaajista. Kakko laittoi Ruotsin alueella pystyyn todellisen klinikan, jolla alistettiin lähes koko ruotsalaispakkaa. Tilanne päättyi, kun tuomaristo jätti viheltämättä selvältä tuntuneen jäähyn ruotsalaispuolustukselle.

Tilannetta seurasi Ruotsin todella pitkä pyöritys, joka päättyi Marko Anttilan ottamaan kaksiminuuttiseen. Suomen alivoima kuitenkin selvitti jäähyn upeasti. Erä kuitenkin jatkui tasaisena ja hieman ennen taukoa Ruotsi onnistui.

Jere Sallinen antoi aivan liian vaikean syötön keskialueella ja Tre Kronor pääsi vastahyökkäykseen. Fabian Zetterlund tarjoili poikittaissyötön ja Oscar Lindberg sai niitata one-timerin lähes tyhjään maaliin.

Kolmas erä Leijonien hallintaa

Leijonat tuli myös kolmanteen erään terävänä. Teemu Hartikainen osoitti, mitä tarkoittaa kiekon suojaaminen, kun hän punnersi itsensä väkisin vapaaksi ja löysi maagisella syötöllä Ville Pokan, jonka hassutus ei kuitenkaan tuottanut maalia. Hetkeä myöhemmin Nokia Arena räjähti.

KasperiKapanen sai pitkän avauksen kesken Ruotsin vaihdon ja teki kaaroksellaan hyvän laukaisupaikan Harri Pesoselle. Upeaa ottelua pelannut Lars Johansson torjui vedon, mutta maalin edessä päivystänyt Juho Lammikko murjoi kiekon väkisin maaliin.

Hetki maalin jälkeen Peterson pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta Larmi nollasi ruotsalaishyökkääjän upealla venytyksellä. Seuraavassa tilanteessa Kapanen alusti upealla yksilösuorituksella Pesoselle jälleen maalipaikan, mutta tolppa pelasti ruotsalaiset.

Kolmas erä oli todellista leijonanäytöstä ja kiekko pysyi jatkuvasti Ruotsin päädyssä. Ykkösketjun pitkä pyöritys toi myös ruotsalaisjäähyn, kun Sakari Manninen koukattiin kumoon hyvässä maalipaikassa. Ylivoima myös pyöri näyttävästi, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu toimitettua. Maalia ei myöskään nähty enää erän loppuhetkillä, ja niinpä ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Voittaja haettiin rankkarikisasta

Kumpikin joukkue lähti jatkoajalle varovaisesti. Mikko Rantasen pyörähdys oli jo tuoda Suomelle voiton, mutta kiekko pomppasi vähän maalin ohi. Myös Kakolla oli loistopaikka, mutta Johansson esitti upean torjunnan. Hetkeä myöhemmin Ruotsi sai kuitenkin vaarallisen vastahyökkäyksen, josta tuomittiin Leijonille jäähy kaksi minuuttia ennen jatkoajan loppua. Tre Kronor pyöritti kiekkoa pitkään Suomen päädyssä, mutta Leijonien alivoima taisteli upeasti. Kun maalia ei syntynyt, oli edessä voittolaukauskilpailu.

Voittimaalikisassa ratkaisijaksi nousi ratkaisevan maalin tehnyt Lucas Raymond.

Suomi – Ruotsi 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0)

1. erä

2. erä
37:17 Oscar Lindberg (Fabian Zetterlund, Jonatan Berggen) 0-1

3. erä
46:47 Juho Lammikko (Harri Pesonen, Kasperi Kapanen) 1-1

Jatkoaika