ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Kevään 2019 maailmanmestari Harri Pesonen on ollut ilmiliekeissä palattuaan Sveitsin liigaan täksi kaudeksi. Mies on iskenyt 19 peliin tehot 12+9 ja miehittää pistepörssin neljättä sijaa. 12 tehtyä maalia oikeuttaa koko liigan maalipörssin toiselle sijalle, mutta se mikä tilanteesta tekee erikoisen, on se, että Lagnaun sisäisessä pistepörssissä Pesonen on vasta kolmantena.

Miehen mukaan tilastokummajaisesta revitään huumoria joukkueen sisällä. – Kuulen tuosta aika paljon pukukopissa. Tietysti kaikki haluavat parhaan maalintekijän merkkinä toimivan keltaisen kypärän, Pesonen kertoi Berner Zeitungin mukaan.

– Vakavasti sanottuna, ei tässä ole mitään pahaa verta. Tulemme hyvin toimeen ja vietämme aikaa yhdessä myös vapaa-ajalla. Kemiat kohtaavat, suomalainen jatkoi.

Lagnaun pistepörssissä Pesosen edellä ovat Jesper Olofsson ja Alexandre Grenier. Olofsson on koko liigan pistepörssin kärjessä ja Gernier kolmantena. Viime kaudella Pesonen pelasi KHL:ssä edustaen Metallurg Magnitogorskia, sekä AK Bars Kazania. Tehopisteiden valossa kausi jäi vaisuksi miehen tehtyä 60 peliin vaatimattomat tehot 8+15.

– Halusin olla siellä (Venäjällä) perheineni, mutta ei se toiminut. Lagnaussa ihmiset tietävät, että olen palkkani arvoinen.

Tehot löytyneet uudelleen Sveitsin liigassa

Pesonen vaikuttaakin löytäneen pelillisen kotinsa Sveitsistä ja mies vakuuttaa olevansa tyytyväinen asemaansa joukkueessa.

– Kun pääsimme pelaamaan ylivoimaa yhdessä, ajattelin, että ’’vau – se voisi toimiakin.’’ Olofssonilla on loistava laukaus, ja Grenier on loistava pelintekijä. Aleksi Saarela ja minä teemme vähän kaikenlaista, Pesonen totesi.

Seuraavaksi Lagnaulla on edessään tärkeä ottelu SC Berniä vastaan. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla 10 ja 11. Jaossa on tärkeitä pisteitä kun pelataan viimeisen jatkajan paikasta.

Nähdäänkö Pesonen jälleen Leijona-paidassa?

Pesonen oli tärkeä osa maajoukkuetta vuoden 2019 MM-kilpailuissa. Mies oli koko joukkueen yhteisen taistelun ruumiillistuma, jonka valtava voitontahto välittyi varmasti jokaiseen joukkuetoveriin.

Terveenä pysyessään hänelle olisi ehdottomasti käyttöä myös ensi keväänä. Jos pistetehtailu jatkuu samanlaisena kauden läpi, saattaa mies koputella myös olympiajoukkueen portteja.

Lähde: Leijonat.com


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets