ComeOn

Suomi voitti USA:n MM-kisojen kolmannessa ottelussaan 4-1. Leijonat oli läpi ottelun parempi joukkue, eikä antanut Yhdysvalloille mahdollisuuksia. Sakari Manninen ei kuitenkaan näe, että Suomi olisi ollut dominoiva.

Suomi hyökytti maanantai-iltana USA:ta oikein kunnolla. Yhdysvaltalaisten hermokontrolli petti oikein kunnolla, ja joukkue otti ottelussa peräti 41 jäähyminuuttia. Loistavan ottelun pelannut leijonalauma ei jättänyt tilaisuuksiaan käyttämättä, vaan iski ensimmäiseen puoleen tuntiin kolme ylivoimamaalia ja käytännössä ratkaisi ottelun jo ennen sen puoltaväliä.

Yksi ottelun suurimmista sankareista oli jälleen ykkössentteri Sakari Manninen, joka alusti Mikael Granlundin avausmaalin ja viimeisteli itse 3–0 osuman kauniin syöttökuvion päätteeksi.

Leijonien selvästä dominanssista huolimatta Manninen sanoo, ettei ottelu tasakentällisin pelatessa ollut todellakaan helppo.

– Tasainen vääntö oli, mutta saatiin paljon ylivoimaa ja tehtiin niistä muutamat maalit. Muuten oli tasaista, Manninen kertoi Jääkiekon-MM.comille.

Suomen maaleista vain viimeinen tuli tasakentällisin, kaikki muut ylivoimalla. Manninen oli itse mukana järjestelmässä näistä kahta. Tehojen irtoaminen heti turnauksen alkuvaiheessa lämmittää vuoden 2019 maailmanmestarin mieltä.

– Kiva se on maali tehdä. Ja toki kun saa pelata ylivoimaa niin pitääkin tehdä, kun tulosta odotetaan. Ja paikkoja oli toki useampaankin, mutta vaikka ei aina uppoaisikaan, niin ensi pelissä sitten.

Kauan yhdessä pelanneet Manninen ja Teemu Hartikainen saivat Granlundin vierelleen jo edellisessä ottelussa. Sekä Ufassa että maajoukkueessa aiemmin velipojan, Markus Granlundin, kanssa pelannut kaksikko tuntuu löytäneet nopeasti yhteisen sävelen myös Mikaelin kanssa.

– Onhan se kivaa pelata Miken kanssa. Samanlainen pelaajatyyppi kuin Markus on ollut, niin on helppo pelata.

Tunteet pinnassa ja välillä sen yli

Ottelusta muotoutui lopulta kuuma. USA:n Austin Watson lensi suihkuun jo toisen erän alussa, eikä toinen suihkukomennuskaan ollut kaukana, kun Saku Mäenalanen ajoi Jaycob Megnan pahannäköisesti laitaan. Jälkimmäistä tilannetta seurasi melkoinen torikokous. Yhdysvaltalaiset näyttivät käyvän muutenkin kuumina läpi ottelun.

– Oli hyvä tunnetilan molemmilla joukkueilla. Sitten tuli päähän kohdistunut taklaus (Watsonin tilanne) ja siitä vähän tunteet kiehahti. Mutta meillä pysyi kontrolli hyvin, vaikka tunteet pinnassa mentiinkin, Manninen sanoi.

Watsonin kohteeksi joutunut Hartikainen pysty Suomen onneksi jatkamaan ottelua normaalisti. Manninen oli tyytyväinen, ettei ketjukaveri ja ystävä loukkaantunut tilanteessa.

– Pahannäköinen tilanne, mutta hyvin se näköjään kestää iskuja.

Lopussa Suomen keskittyminen hieman herpaantui ja USA sai tehtyä ottelun ainoan maalinsa. Huippupelistä huolimatta Manninen löytääkin parannettavaa keskiviikon Ruotsi-otteluun.

– Lopussa meidän pelikuri herpaantui ja annettiin liian hyviä maalipaikkoja. Olisi pitänyt auttaa Jussi (Olkinuora) enemmän. Lepsuiltiin kiekon kanssa.

Olkinuora pelasi kuitenkin vakuuttavasti, ja hoiti ne harvat tontit, jotka USA:lla oli.

– Jussi oli tänään mies paikallaan, Manninen lähetti kiitoksensa Suomen maalivahdille.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets