Velobet

Jere Sallinen pelasi Saksaa vastaan Leijonien kakkosketjussa Joel Armian ja Kaapo Kakon välissä. Etenkin ensimmäisessä erässä ketju oli näkyvästi esillä ja iski Suomen ensimmäisen maalin.

– Ihan hyvä peli oli meiltä. Viidellä viittä vastaan pelattiin hyvin ja onnistuttiin luomaan paikkoja. Pieniä juttuja pitää korjata vielä, ettei anneta vastustajalle liikaa, Jere Sallinen kommentoi Jääkiekon-MM.comille voittoon päättyneen Saksa-pelin jälkeen lauantaina.

Sallinen pelasi ottelussa kakkosketjun keskellä, kun Antti Suomela jätettiin varotoimena kokoonpanon ulkopuolelle. Mutta vaikka pelipaikka onkin seurajoukkueesta tuttu, ei maajoukkueen pelisysteemissä pelejä sentterinä juuri ole alla.

– Alku oli vähän itsensä hakemista, mutta ihan hyvältä tuntui, Sallinen sanoi.

– Täytyy nyt vielä katsoa videoita ja jutella ketjukavereiden kanssa. Mutta mielestäni pystyin tekemään peliä ja laittamaan kiekkoa liikkeeseen ihan hyvin. Puolustaminen sujui ok. Aloituksia pitää vielä petrata.

Maajoukkueessa enemmänkin haalariosaston pelaajatyyppinä tunnetuksi tullut Sallisella olikin syytä saada laittaa kiekkoa liikkumaan, sillä laidoilta löytyi NHL-vahvistukset Joel Armia ja Kaapo Kakko. Etenkin ensimmäisessä erässä kolmikon yhteispeli toimi yllättävänkin hyvin – varsinkin kun huomioi, etteivät he olleet ehtineet harjoitella yhdessä ollenkaan.

– Onhan se hauska niiden kanssa pelata. Mutta meillä ei ollut yhtään harjoitusta alla, joten vähän etsitään vielä, missä muut menee. Mutta ihan hyvin meni, ja jos näillä ketjuilla jatketaan, niin tullaan parantamaan.

Sallinen tietää, että sentterinä kahden tähtipelaajan välissä häneltä vaaditaan tuloksenteon lisäksi tasapainoista kahdensuunnan pelaamista, ja siihen hän aikoo itse keskittyäkin. Ketjun laitureille lähti aiheeseen liittyen pieni hyväntahtoinen piikki.

– Osaa ne änärijätkätkin puolustaa, jos paikka on, Sallinen veisteli.

Leijonat todella ahtaalle laittanut Saksa osoitti jälleen, ettei sitä kannata aliarvioida näissä karkeloissa. Avauspelissään joukkue laittoi Ruotsin niin ikään koville, mutta hävisi lopulta maalilla. Myös Sallisen jakoi tunnustusta päivän vastustajalle.

– Tosi hyvä joukkue. Liikkui tosi hyvin ja puolusti vahvasti. Siellä on huippuyksilöitä ja paljon taitoa, mikä näkyi tänäänkin esimerkiksi ylivoimassa.

Samaa mieltä oli myös Leijonien ratkaisupelaajaksi ottelussa noussut Mikko Rantanen.

– Hyvä, puolustava joukkue. Siellä on hyvä systeemi, eikä tilaa tai aikaa juuri ole. Ja taitavia pelaajia, kuten nähtiin. Kyllä ne yläkulmaan laittaa jos antaa liikaa tilaa, Rantanen kertoi.

Kovasta vastuksesta huolimatta Leijonien esitys oli paljon tasapainoisempi kuin perjantaina USA:ta vastaan. Tasakentällisin pelattaessa Suomi oli selvästi parempi, mutta Saksan ylivoiman tukkiminen teki vielä tiukkaa. Sekä Rantanen että Sallinen myönsivät, että jäähyjä tuli tänään otettua liikaa, sillä tällä tasolla joukkueet kyllä rankaisevat ylivoimalle päästessään.

Osa jäähyistä tuli toki melko heppoisin perustein, eikä ottelu mennyt tuomaritoiminnan suhteen aivan putkeen. Pelaajat eivät kuitenkaan ainakaan suoraan kritiikkiin halunneet yhtyä.

– Ei mun kannata niistä sanoa mitään. Jokainen muodostakoon oman mielipiteensä, Sallinen virnuili.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets