ComeOn

Suomi on aloittanut MM-kisat huonommin kuin kertaakaan tällä vuosikymmenellä. Siitä huolimatta pelaajien ajatukset suuntaavat jo ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin.

Suomi on aloittanut jääkiekon MM-kotikisat yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Joukkue on siis kolmen ottelun jälkeen hävinnyt useammin kuin kaksissa edellisissä MM-kisoissa koko lohkovaiheen aikana.

Peliesitykset antavat kuitenkin odottaa parempaa. Jokaisessa pelissä Suomi on pelannut edellistä paremmin, ja maanantain Ruotsi-ottelu oli selvästi tähänastisen turnauksen paras peli. Maalinteko-ongelmat tuottivat kuitenkin tappion voittomaalikisan jälkeen.

– Nousujohteisesti on pelattu. Kaikki pelit ovat olleet entistä parempia. USA:ta vastaan oli huonoa tekemistä, Saksaa vastaan jo vähän parempaa ja nyt oli jo hyvä peli. Tehot vielä mukaan ja näyttää hyvältä, Teemu Hartikainen kommentoi.

Hienon ottelun pelannut leijonavahti Emil Larmi oli joukkuetoverinsa kanssa samoilla linjoilla.

– Kyllähän me ollaan nousujohteisesti pelattu, mikä on hyvä asia. Eihän se tappion hetkellä lohduta, mutta täytyy yrittää muistaa, että pelaaminen menee koko ajan eteenpäin. Tänään oli tiukka peli. Yksi tolppa sisään ja oltaisiin saatu kolme pistettä.

Turnausprosessi on ollut Leijonien avainsana edellisissäkin MM-kisoissa, ja siihen luotetaan jälleen. Avauspeli USA:ta vastaan oli Suomelta rehellisesti melko huono, mutta sen jälkeen pelaamisessa on näkynyt paljon positiivisia merkkejä.

– USA:ta vastaan oli aika hakemista ja todella kaukana siitä, mitä halutaan. Mutta siitä on parannettu, Larmi sanoi.

Kaksi tappiota kolmeen otteluun tarkoittaa sitä, että Leijonat on tällä hetkellä oman lohkonsa neljäntenä. Ruotsin ja USA:n lisäksi edelle on kiilannut Tanska. Alkulohkojen neljä parasta jatkaa pudotuspeleihin, ja Leijonien on kerättävä vielä monta pistettä ennen kuin reitti puolivälieriin on selvä.

Siitä huolimatta leijonapelaajat suuntaavat katseita jo ensi viikon torstaina alkaviin pudotuspeleihin.

– Tässä on aikaa vielä ja tärkeimmät pelit alkaa vasta ensi viikolla. Toki voittoja pitäisi ottaa, että saataisiin parempi sijoitus lohkossa. Siksi oli harmittavaa, ettei saatu toista pistettä, Mikko Rantanen tokaisi ottelun jälkeen.

Myös Hartikaisen puheissa vilahti jo pudotuspelit.

– Vielä neljä alkusarjapeliä ja sitten alkaa isot pelit.

Toki Suomi pudotuspeleistä todennäköisesti löytyy – nyt on kohdattu lohkon ennakolta kovinta vastustajaa, ja kaikki tulevat ottelut ovat sellaisia, joissa vastustaja on lilliputtiluokkaa Leijoniin verrattuna.

Siitä huolimatta pelaajille ei ole ollut tapana puhua pudotuspeleistä ennen kuin matka sinne on varmistettu. Tällä hetkellä pelaajien luotto omaan tekemiseen tuntuu kuitenkin olevan sen verran kovaa, ettei edessä ole muuta vaihtoehtoa kuin menestyminen. Myös maalinteko-ongelman uskotaan ratkeavan.

– Ei tässä ole meistä vielä kaikkea ulosmitattu. Koko joukkueella on vielä varaa parantaa, ja tuolla on kyllä sellaista kaveria, jotka alkaa kiekkoja upottaa, Larmi totesi.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders