Lähes vuoden kestänyt odotus päättyy tänään, kun jääkiekon MM-kisat vihdoin alkavat. Suomalaisfaneille kyseessä ovat erityislaatuiset kisat, sillä tämän vuoden turnaus pelataan Tampereella ja Helsingissä. Luvassa onkin varmasti todellista karnevaalitunnelmaa aina toukokuun loppuun asti.

USA:lla ja Latvialla on kunnia korkata MM-kisojen päänäyttämönä toimiva Nokia Arena turnauksen ensimmäisessä ottelussa tänään klo 16:20. Samaan aikaan Ranska ja Slovakia avaavat kisat Helsingin osalta Helsingin jäähallissa.

Todellinen show alkaa kuitenkin illalla 20:20, kun Leijonat kohtaa turnauksen ensimmäisessä ottelussaan Norjan. Ennen Suomen peliä järjestetään myös viralliset avajaiset, joten luvassa on varmasti hieman normaalia jääkiekkopeliä enemmän menoa ja meininkiä.

Turnauksen teemana on Making Miracles, joka IIHF:n mukaan ilmentää sitä, mikä odottaa kisoihin osallistuvia joukkueita tulevien viikkojen aikana.

– Avajaisissa haluamme kertoa kansainväliselle yleisölle tarinaa suomalaisesta jääkiekkokulttuurista, sanoi tapahtuman johtaja Petteri Hietanen Kansainvälisen Jääkiekkoliiton verkkosivuilla antamassaan lausunnossa.

Myös turnauksen muissa otteluissa pääsee nauttimaan muustakin kuin jääkiekosta, sillä IIHF on luvannut, että kummallakin areenalla järjestetään jonkinlaista viihdettä ennen jokaista ottelua.

Lisäksi Helsingistä ja Tampereelta löytyy kisojen viralliset fan zone -alueet, joille kuka tahansa voi mennä nauttimaan kisatunnelmasta. Helsingissä Fan Zone löytyy Mall of Triplan edustalta, Tampereella kisahuumasta voi nauttia puolestaan Nokia Arenan ja rautatieaseman välisellä alueella.

– Tavoitteena on se, että Fan Zone on areenan jälkeen toiseksi paras paikka katsoa pelejä. Alueella on myös muuta ohjelmaa, kuten muun muassa taikureita, trubaduureja, coverbändejä ja kiekkolegendojen haastatteluja, MM-kisojen viestintä- ja markkinointipäällikkö Suvi Aherto kertoi aiemmin Tamperelaiselle.

Tampereen keskusta myös somistetaan laajemminkin MM-kisoihin sopivin värein ja koristein. Kisatunnelma siis välittyy varmasti myös kaupungin katukuvaan.

Lippuja MM-kisojen otteluihin on vielä jäljellä, ja ne myy Lippu.fi.

Suomen otteluohjelma jääkiekon MM-kisoissa 2022

Perjantai 13.5. klo 20:20 Suomi – Norja
Lauantai 14.5. klo 20:20 Suomi – Latvia
Maanantai 16.5. klo 20:20 Suomi – USA
Keskiviikko 18.5. klo 20:20 Suomi – Ruotsi
Perjantai 20.5. klo 16:20 Suomi – Iso-Britannia
Lauantai 21.5. klo 16:20 Suomi – Itävalta
Tiistai 24.5. klo 20:20 Suomi – Tšekki

Tästä linkistä voit katsoa koko turnauksen otteluohjelman.

Mistä voin katsoa jääkiekon MM-kisoja?

Jääkiekon MM-kisojen TV-oikeudet omistaa MTV. Suomen ottelut ja mitalipelit tullaan näyttämään maksuttomalla MTV3-kanavalla. Kaikki muut pelit, sekä laajemmat studio-osuudet, on nähtävillä C More -suoratoistopalvelun kautta.