Velobet

Kuva:

Heti erän alussa Kanada pääsi ylivoimalle, kun Anton Lundellilta vietiin kiekko todella vaarallisesti oman alueen siniviivalla, ja seuranneesta hyökkäyksestä suomalaispuolustus joutui koukkimaan Kanadan hyökkääjän kumoon.

Kanadan ylivoima oli rikkonaista, mutta se onnistui silti luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja. Lähimmillään kiekko kävi jo tolpassa, kun Maxime Comtois jatkoi Jussi Olkinuoran torjunnasta tulleen irtokiekon kohti maalia.

Ylivoiman lopuksi Leijonien tilanne tuskastui entisestään, kun Atte Ohtamaa komennettiin täysin virheellisesti jäähyaitioon. Suomi kuitenkin selvitti lyhyen pätkän kahden miehen alivoimaa kunnialla. Seurannutta 5-4 alivoimaa Leijonat eivät kuitenkaan enää kestäneet. Ensin Connor Brown laukoi tulisen viivalaukauksen tolppaan. Irtokiekossa oli ensimmäisenä jälleen Comtois, joka jatkoi kiekon Olkinuoran selän taakse.

Kanadan maalin jälkeen Leijonat pääsivät peliin mukaan, ja erän puoliväli mentiin Suomen komennossa. Muun muassa Teemu Turuselle ja Kim Nousiaiselle aukeni hyvät vetopaikat, mutta nyt se oli maalivahdeista Darcy Kuemper, joka piti joukkuettaan pystyssä. Lopulta Suomen kova paineistus johti palkintoon, kun Owen Power lähetettiin kaksiminuuttiselle korkeasta mailasta.

Leijonien ylivoima oli kuitenkin jälleen tuloksetonta. Paras paikka syntyi Petri Kontiolalle, joka pääsi kokeilemaan maalintekoa aivan Kanadan maalin edestä Iiro Pakarisen loistavan syötön jälkeen. Kuemper kuitenkin veti pidemmän korren.

Neljä minuuttia ennen erätaukoa Kanada iski uudestaan. Suomella oli kova paine Kanadan alueella, jonka Kanada onnistui kuitenkin taitavasti purkamaan. Seuranneesta vastahyökkäyksestä Brown nosti kiekon vauhdikkaasti Suomen alueelle ja laukoi vaarallisesti. Olkinuora torjui vielä ensimmäisen laukauksena, mutta irtokiekosta Adam Henrique siirsi kiekon reppuun.

Suomen vaihtoaitiossa Jukka Jalonen oli kuitenkin hereillä ja haastoi maalituomion paitsiona. Ottelun erotuomarikaksikko kävi tarkastamassa maalin videolta ja totesi Jalosen näkemyksen oikeaksi. Maalia ei hyväksytty ja peli jatkui tilanteessa 1-1.

Aivan erän lopussa Suomen ainoan maalin tekijä Mikael Ruohomaa veivasi vielä nippuun käytännössä koko Kanada-puolustuksen ja pelasi kiekon maalin eteen Turuselle, joka ei kuitenkaan onnistunut kiekkoa maaliin ohjaamaan.

Erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-1.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets