ComeOn

Suomi päätti sunnuntaina Moskovan EHT-turnauksen mallikaasti ottamalla maukkaan 3-2 voiton Venäjästä. Ottelussa riitti tapahtumia ja draamaa.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen pystyi loihtimaan voitokkaan pelisuunnitelman Moskovan EHT-turnaukseen. Kolme voittoa kolmesta pelistä on loistava saavutus varsinkin kun pelataan Suomen rajojen ulkopuolella. Sunnuntain ottelussa Venäjää vastaan nähtiin tuomareilta kardinaalimunaus, kun Harri Säteriin kohdistunut selkeä maalivahdin häirintä jäi viheltämättä. Seuranneesta tilanteesta syntyi Venäjän tasoitusmaali, joka sai Jalosen menettämään malttinsa.

– En muista, että koska olisin nähnyt noin törkeää… miksi sitä sanoisi, päätöstä. Oikeusmurha. Eihän siinä olisi ollut mitään selittelemistä. ”Ei osunut kovin paljoa” tai jotain ihan huhhahhei-selityksiä sieltä (tuomareilta) tuli. Jos tuo ei ole maalivahdin häirintää, niin sitten ei ole mikään mukaan, päävalmentaja kertoi MTV:lle.

– He (tuomarit) tiesivät ihan varmasti, että mitä he ovat tekemässä. Jos he olisivat olleet oikeasti tuon päätöksen takana, niin he olisivat heittäneet mut katsomoon siinä. Kyllä mä sen verran auoin päätäni siinä.

– He tiesivät olevansa väärässä ja he tiesivät olevansa epäreiluja ja epäoikeudenmukaisia. Siksi he eivät uskaltaneet heittää mua ulos – kaiken lisäksi.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Suomi kokee vääryyttä itänaapurissa

– Onhan tämä välillä aika kovaa touhua täällä. Törkeä tuomio, Jalonen tuumi.

Suomi ei kuitenkaan tilanteesta hätkähtänyt vaan pystyi lopulta iskemään voittomaalin Venäjän pelatessa miehen ylivoimalla.

– Tiesimme, että TsSKA on ennenkin ottanut molarin pois jatkoajalla ja hakenut voittomaalia neljällä kolmea vastaan. Pelaajat tiesivät, mitä tehdä. Normaalisti meillä olisi tuollaisessa alivoimatilanteessa kaksi pakkia ja yksi hyökkääjä. Nyt (Sakari) Manninen ja (MarkusGranlund hoitivat hienosti tuon tilanteen. Ei kolahtanut omissa ja tehtiin vielä voittomaali. Hieno suoritus pojilta, sillä tuo ei ollut mitenkään kovin helppo paikka. Kaverilta löytyi kuitenkin sen verran taitoa.

– Venäjän voittaminen Venäjällä on aina kova suoritus. Se on harvinaista herkkua. Ei ollut helppoa nytkään. Kova peli, kolme ottelua neljään päivään kaiken matkustamisen ohella. Olimme sitkeitä, vaikka tasakentällisin peli jäi vähän piippuun. Ylivoima oli hyvää, se vähän, mitä ehdimme jauhaa. Kova taistelu. Joukkue oli erittäin sitoutunut ja sitkeä. Kolme peliä, kolme voittoa. Olen ylpeä ryhmästä, Jalonen päätti.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders