Dallas Starsin tähtipuolustaja Miro Heiskanen liittyy Suomen MM-joukkueeseen. Heiskanen matkustaa Tampereelle torstaina.

Dallas Starsin kausi NHL:ssä päättyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun Calgary Flames voitti jatkoajalle edenneen ratkaisuottelun 3–2 ja pudotti texasilaiset jatkosta. Samalla myös suomalaiset Miro Heiskanen, Esa Lindell, Jani Hakanpää, Roope Hintz ja Joel Kiviranta päättivät kautensa taalajäillä pettymykseen.

Heistä ainakin Heiskanen liittyy Suomen MM-joukkueeseen. Leijonat tiedotti asiasta maanantaiaamuna omilla sivuillaan.

Heiskanen saapuu Suomeen torstaina, jolloin Leijonat viettää välipäivää. Mahdollista on, että puolustaja nähdään tositoimissa jo alkulohkon viidennessä pelissä Iso-Britanniaa vastaan perjantaina. Iso-Britannian jälkeen Suomi kohtaa vielä Itävallan lauantaina ja Tšekin tiistaina ennen lohkovaiheen päättymistä.

– Heiskanen on meille maailmanluokan vahvistus, todella hienoa saada hänet mukaan, maajoukkueen GM Jere Lehtinen kommentoi.

22-vuotias Heiskanen on noussut pikavauhti NHL:n parhaiden puolustajien joukkoon, ja on monissa arvioissa paras suomalainen puolustaja tällä hetkellä. Espoolainen iski tällä kaudella runkosarjassa 36 (5+31) tehopistettä 71 otteluun. Pudotuspeleissä syntyi kolme tehopistettä (1+2) seitsemässä pelissä. Heiskanen oli pudotuspeleissä joukkueensa tehokkain puolustaja.

Starsin puolustaja on pelannut aiemmin sekä yhdet MM-kisat että yhdet olympialaiset, kummatkin keväällä 2018.

Leijonille on Heiskasen saapumisen jälkeen vielä yksi kisapassi leimaamatta. NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros päättyi maanantain vastaisena yönä, joten maajoukkueen johtoryhmällä pitäisi olla nyt täysi käsitys siitä, millaisia pelaajia heillä on käytettävissään MM-kotikisoissa.