Suomen oli tarkoitus lähteä kisaamaan lohkovoitosta USA:n, Sveitsin ja Tšekin kanssa. IIHF:n keskiviikkona vahvistaman jääkiekon MM-kisojen 2024 lohkojaon myötä Leijonat saa kuitenkin alkulohkossa vastaansa hallitsevan maailmanmestarin Kanadan.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF julkisti alustavan jääkiekon MM-kisojen 2024 lohkojaon vain hetki viime kevään MM-kisojen päättymisen jälkeen. Alustava lohkojako ei kuitenkaan pysynyt voimassa, kun liitto keskiviikko esitteli lopulliset alkulohkot ensi vuonna Tšekissä pelattaviin MM-kisoihin.

Suomen oli tarkoitus pelata samassa alkulohkossa USA:n, Tšekin, Sveitsin, Tanskan, Norjan, Itävallan ja Iso-Britannian kanssa. Pohjoisamerikkalainen vastustaja vaihtuu kuitenkin toiseen, sillä kisojen isäntämaa Tšekki toivoi saavansa Kanadan omaan alkulohkoonsa.

Kanada pelaa Suomen ja Tšekin kanssa kisojen A-lohkoksi nimetyssä lohkossa, jonka ottelut pelataan Prahassa. USA puolestaan siirrettiin pelaamaan Ostravassa pelattavaan B-lohkoon Ruotsin, Saksan, Slovakian, Latvian, Ranskan, Kazakstanin ja Puolan kanssa.

Tšekin Jääkiekkoliitto ilmeisesti uskoo, että Kanadan saaminen Prahassa pelattavaan lohkoon piristää kisojen lipunmyyntiä ja tuo näin liiton kassaan suuremmat voitot. Kanadan Jääkiekkoliiton uskotaan väläyttäneen, että mikäli joukkue pelaa Prahassa, tulee se saamaan kisoihin viime vuosia nimivahvemman joukkueen.

Leijonat pelaa siis ensi vuonna Kanadaa vastaan jo alkulohkossa, mikä on tapahtunut viimeksi vuonna 2021. Suomi ja Kanada ovat kuitenkin jopa historiallisen tuttuja vastustajia toisilleen, sillä joukkueet ovat kohdanneet nyt neljästi putkeen MM-kisojen pudotuspeleissä. Kolmella ensimmäisellä kerralla Leijonat kohtasi Kanadan MM-finaalissa. Näistä Suomi voitti kaksi ja Kanada yhden. Viime kevään kotikisoissa Kanada pudotti Leijonat jo puolivälierissä.

Alkuperäinen lohkojako perustui tämänhetkiseen IIHF:n maailmanrankingiin, jossa Kanada on ensimmäisenä ja Suomi toisena. Vuoden 2024 jääkiekon miesten MM-kisat pelataan 10.–26. toukokuuta.

Lipunmyynti Prahan ja Ostavan MM-kisoihin käynnistyy lokakuussa. Paikan päälle haluavien fanien kannattaa kuitenkin olla hereillä jo heinäkuussa, sillä 20. heinäkuuta alkaen kaikkien kiinnostuneiden on mahdollista rekisteröidä ostohalukkuutensa osoitteessa 2024.iihfworlds.com. Kaikkien rekisteröityneiden kesken arvotaan etuosto-oikeuksia, jotka astuvat voimaan jo syyskuussa, reippaasti ennen avoimen lipunmyynnin aukeamista.

A-lohko (pelataan Prahassa)

Kanada
Suomi
Sveitsi
Tšekki
Tanska
Norja
Itävalta
Iso-Britannia

B-lohko (pelataan Ostravassa)

USA
Saksa
Ruotsi
Slovakia
Latvia
Ranska
Kazakstan
Puola