Kuva: Bildbyrån

Suomessa pelattavien kevään 2022 jääkiekon MM-kisojen lipunmyynti on nyt käynnissä. Ottelupaikoista Helsingin otteluiden lippuja voi ostaa suoraan. Tampereen otteluihin voi puolestaan hakea osto-oikeutta. Kaikki osto-oikeutta hakeneet osallistuvat arvontaan, jonka voittajat voivat ostaa lippuja Tampereella pelattaviin MM-kisojen peleihin. Suomi pelaa kaikki pelinsä Tampereella.

Liput myydään ensimmäistä kertaa arvonnan kautta

Vuoden 2022 jääkiekon miesten MM-kisoissa on ensimmäistä kertaa käytössä lippuarvonta. Se takaa, että mahdollisuus ostaa lippuja on yhdenvertainen kaikille. Tällä tavoin lippuja on esimerkiksi vaikeampi hamstrata itselleen ja myydä kalliilla jälkeenpäin.

Lippuarvontaa on aiemminkin käytetty sellaisten turnausten yhteydessä, joista tiedetään, että halukkaita ostajia on enemmän kuin lippuja. Esimerkiksi jalkapallon miesten arvoturnauksiin liput myydään aina lippuarvonnan kautta. Nyt sama systeemi on käytössä ensimmäistä kertaa myös jääkiekossa.

Lippuarvontaan rekisteröityminen on auki 2.9.–26.9. Arvonnassa osto-oikeuden voittaneet henkilöt pääsevät lunastamaan lippunsa 30.9. alkaen. Osto-oikeutta hakeneet, mutta sitä ilman jääneet henkilöt saavat mahdollisuuden lunastaa lippuja, joita arvonnan voittajat eivät ole lokakuun puoleen väliin mennessä lunastaneet.

Lippujen hinnat kaikille sopivat

Päivälippujen hinnat on pyritty pitämään kaikille sopivina, ja siksi myynnissä on useita lippukategorioita. Halvimmillaan aikuisten päiväkohtaisen lipun voi Helsingissä pelattaviin otteluihin ostaa 15 eurolla. Tampereen halvin päiväkohtainen lippu maksaa 23 euroa.

Premium-luokan liput maksavat puolestaan kalleimmillaan 204 euroa Helsingissä ja 535 euroa Tampereella. Halvimmillaan aikuisten päiväkohtainen lippu Leijonien pelipäivänä maksaa 75 euroa.

Osta liput täältä!

Tampereella pelattavien otteluiden lippuarvontaan voi osallistua osoitteessa https://lippuarvonta.fi/. Helsingin liput puolestaan myydään Ticketmasterin kautta. Kaikki lippukategoriat ja lisätietoa lipunmyynnistä löydät turnauksen virallisilta sivuilta.

Tällä hetkellä myynnissä on vain päiväkohtaisia lippuja, jotka oikeuttavat sisäänpääsyyn kyseisen päivän jokaiseen otteluun valitulla paikkakunnalla. Ottelukohtaiset liput tulevat myyntiin ensi vuoden helmikuussa.

Vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat pelataan 13. toukokuuta – 29. toukokuuta.

Jääkiekon MM-kisojen 2022 lipunmyynnin aikataulu

  • 9. Tampere: lippuarvontaan rekisteröityminen käynnistyy, Helsinki: päiväliput tulevat myyntiin
  • 9. Tampere: lippuarvontaan rekisteröityminen päättyy
  • –28.9. Lippuarvonnan suorittaminen ja kaikkien lippuarvontaan osallistuneiden tiedottaminen
  • 9.–15.10.Arvonnassa voitettujen lipunosto-oikeuksien lunastus
  • –20.10. Etuosto-oikeus arvonnassa ilman lipunosto-oikeutta jääneille
  • –25.10.Etuosto-oikeus kaikille arvontaan osallistuneille
  • 10. Tampereen otteluiden päiväliput avoimeen myyntiin
  • 02/2022Yksittäiset otteluliput tulevat myyntiin – yksityiskohdat tiedotetaan lähempänä

Lähde: Kansainvälinen jääkiekkoliitto