Leijonat päätti kevään harjoitusottelunsa toiseen peräkkäiseen nollapeliin Ruotsia vastaan. Joukkueet kohtasivat keskiviikkona toistamiseen Linköpingissä, ja tuloksena oli Suomen 3-0 voitto.

Suomi pelasi keskiviikkoiltana viimeisen kansainvälisen harjoitusottelunsa ennen viikon päästä alkavaa Tšekin EHT-turnausta ja viikko sen jälkeen alkavia jääkiekon MM-kisoja 2024. Ottelu oli Suomelle ja Ruotsille neljäs viikon sisään, ja toinen peräkkäinen, joka pelattiin Linköpingissä.

Edellisiltana Leijonille 0-2 hävinnyt Ruotsi lähti otteluun nälkäisenä ja koston haluisena. Heti alussa hyvin paineistanut kotijoukkue pääsi ylivoimalle, mutta Suomen alivoima selvitti tilanteen hienosti. Pääosin avauserä oli jälleen kahden tarkkaan puolustaneen ja hyvin organisoituneen joukkueen välistä mittelyä, jossa ei maalipaikoilla juhlittu.

Toisen erän alussa Tre Kronor pääsi pelaamaan jopa puolitoista minuuttia viidellä kolmea vastaan, mutta kotijoukkueen ylivoima oli tehotonta, eikä tulosta syntynyt. Erän puolivälissä Leijonat avasi ottelun maalihanat, kun Hannes Björninen ohitti Carl Lindbomin komealla rannelaukauksella.

Lisää tuli vain noin viisi minuuttia myöhemmin, kun Markus Nurmi ohitti kaksi ruotsalaispuolustajaa ja tuplasi Leijonien johdon kahteen tyylillä. Suomen maalien myötä päätöserään lähdettiin edellisillan tapaan Leijonien kahden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä ei juuri nähty merkkejä siitä, että Ruotsi saisi pelin käännettyä. Leijonat pelasi fiksusti tiiviinä yksikkönä, ja Suomen maalilla torjunut Emil Larmi hoiteli varmasti sen, mitä tarvitsi. Kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Tobias Winberg kävi vielä iskemässä viimeisen naulan Ruotsin arkkuun Iiro Pakarisen syötöstä.

Leijonat voitti neljästä Ruotsia vastaan pelatusta ottelusta kolme, ja kaksi viimeistä nollapeliin päättynyttä ottelua olivat tulevia MM-kisoja ajatellen todella lupauksia herättäviä. Ensi viikolla Suomi kohtaa Tšekin EHT-turnauksessa Tšekin, Sveitsin ja vielä kerran Ruotsin, ennen kuin jääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina 10. toukokuuta.

Ruotsi – Suomi 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

1. erä

2. erä
29:14 Hannes Björninen (Axel Rindell, Saku Mäenalanen) 0-1
35:11 Markus Nurmi (Viljami Marjala, Oliwer Kaski) 0-2

3. erä
58:09 Tobias Winberg (Iiro Pakarinen) 0-3